Lepoglava je jedinstveni grad u Hrvatskoj jer u istoj godini aktivno radi na otvaranju čak dva vrtića. Onaj u Lepoglavi doživljava adaptaciju i rekonstrukciju, a naselje Višnjica dobiva potpuno novi vrtić.

Ova direktna ulaganja u društvenu i obrazovnu infrastrukturu za djecu, ali i njihove roditelje te cijelu lokalnu zajednicu iznose oko 17 milijuna kuna. Oba objekta pred samim su završetkom radova i kroz koji se tjedan očekuje otvaranje istih uz žamor djece koja se vraćaju u svoj drugi „dom“.

S tom je namjerom Gradsko vijeće grada Lepoglave na svojoj zadnjoj sjednici jednoglasno prihvatilo prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju predškolske ustanove “Lepoglava”. Pored toga, gradski su vijećnici na sjednici dali suglasnost na odluke o izmjenama i dopunama Statuta kao i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Lepoglava.

Time su stvoreni uvjeti za osnivanjem podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici, a ujedno su tim izmjenama i dopunama Statuta i Pravilnika dali suglasnost za sistematizaciju novih radnih mjesta kako u budućoj podružnici Dječjeg vrtića Lepoglava u Višnjici tako i u Lepoglavi gdje se, nakon izvršene adaptacije i uređenja postojećeg vrtićkog objekta, otvaraju novi odjeli.

U Lepoglavi će, uz domara za kojim se ukazala potreba proširenjem vrtića na podružnicu u Višnjici, biti zaposleno još dvoje odgajatelja zbog otvaranja jasličke skupine. U Višnjici će, pak, biti zaposleno četvero odgajatelja od kojih će jedan biti voditelj podružnice, zatim jedan pomoćnik za pomoć djeci s posebnim potrebama te kuharica koja će obavljati i poslove spremačice.

Kako poručuju iz Grada Lepoglave, korist ovih radova je višestruka za zajednicu jer „osim aktiviranja lokalnog građevinskog sektora na adaptaciji i izgradnji ova dva objekta, važan segment je i novo zapošljavanje lokalnog stanovništva koje će biti potrebno za rad vrtića“.

Ovakvo poboljšanje obrazovne infrastrukture u Lepoglavi govori u prilog činjenici da je „Grad Lepoglava – Grad prijatelj djece“.

Komentari

Komentara