Povežite se s nama

Međimurje

Predajte sve oružje bez sankcija

Objavljeno:

- dana

RAZUMNO

U sklopu nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija” te povodom operativne akcije “Mir i dobro 2016./2017.” na info-punktovima u Svetoj Mariji i Kotoribi uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije više građana dragovoljno je predalo ukupno 540 komada raznoga puščanog streljiva.

Uz to, policijskim službenicima predana su dva prazna spremnika za automatsku pušku, prazan spremnik za pištolj, topnički metak (kalibar 20 milimetara), deset vježbovnih detonacijskih kapsula i dva metka za vježbovnu minu. Preuzeto streljivo i eksplozivna sredstva preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske te ih pohranio u odgovarajućem skladištu do uništenja. Iz PU međimurske podsjećaju građane da u svojim domovima ne čuvaju razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, kako bi izbjegli moguće tragedije i kažnjive radnje. O dragovoljnoj predaji oružja građani se mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892. Ako građani žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava, mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192. Na njihove kućne adrese uputit će se specijalizirani policijski službenici u civilnim odijelima i s vozilima bez policijskih oznaka, koji će potom takva opasna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjegla moguća stradavanja. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje