Povežite se s nama

Međimurje

Predana dokumentacija za energetsku obnovu

Objavljeno:

- dana

TREĆA DOB

U Domu za starije i nemoćne Čakovec i ove je godine, već tradicionalno, svečano obilježen Međunarodni dan obitelji.

“Mjesto na koje uvijek možeš otići, zove se dom. Imati nekoga tko te voli bez obzira na sve, zove se obitelj. A imati oboje zajedno, zove se bogatstvo”, bila je nit vodilja prigodnog programa kojim su se korisnici Doma predstavili svojim gostima. A među gostima je bio i međimurski župan Matija Posavec, koji se svake godine druži sa štićenicima Doma. No, ove godine sa sobom je donio i dugoočekivanu dobru vijest.

Štićenici doma izveli su prigodni program povodom Međunarodnog dana obitelji

– Predajem vam dokumentaciju kao potvrdu za obnovu vašeg doma – rekao je župan Posavec prilikom obraćanja nazočnima, predavši ravnateljici Štefici Martinez kompletnu dokumentaciju kojom se kreće u energetsku obnovu Doma za starije i nemoćne Čakovec. Ravnateljica nije skrivala oduševljenje pripremom projekta čija realizacija će u velikoj mjeri poboljšati standard za sve korisnike i djelatnike Doma za starije nemoćne Čakovec.

– Moram priznati da su ovo dugoočekivani papiri, koji su nas posebno razveselili. Hvala županu Matiji Posavcu i Međimurskoj županiji na ovakvom prekrasnom iznenađenju – rekla je pritom ravnateljica Štefica Martinez. Inače, čakovečki Dom, uz visoki standard usluge, svojim korisnicima nudi i široki izbor zabavnih i rekreativnih aktivnosti. Na izbor su im rekreacijska i sportska grupa, zbor Doma, dramska i recitatorska grupa, likovne i kreativne radionice, literarna grupa, knjižnica, radna terapija i hortikultura, plesna grupa, društvene igre te vjerske aktivnosti i molitvena grupa. Cijelu manifestaciju povodom obilježavanja 15. Međunarodnog dana obitelji svojim su nastupima oplemenili članovi Kulturno-umjetničkog društva “Goričan” s predstavom i izvedbom ženskoga vokalnog sastava. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje