Povežite se s nama

Međimurje

Predana dokumentacija za energetsku obnovu

Objavljeno:

- dana

TREĆA DOB

U Domu za starije i nemoćne Čakovec i ove je godine, već tradicionalno, svečano obilježen Međunarodni dan obitelji.

“Mjesto na koje uvijek možeš otići, zove se dom. Imati nekoga tko te voli bez obzira na sve, zove se obitelj. A imati oboje zajedno, zove se bogatstvo”, bila je nit vodilja prigodnog programa kojim su se korisnici Doma predstavili svojim gostima. A među gostima je bio i međimurski župan Matija Posavec, koji se svake godine druži sa štićenicima Doma. No, ove godine sa sobom je donio i dugoočekivanu dobru vijest.

Štićenici doma izveli su prigodni program povodom Međunarodnog dana obitelji

– Predajem vam dokumentaciju kao potvrdu za obnovu vašeg doma – rekao je župan Posavec prilikom obraćanja nazočnima, predavši ravnateljici Štefici Martinez kompletnu dokumentaciju kojom se kreće u energetsku obnovu Doma za starije i nemoćne Čakovec. Ravnateljica nije skrivala oduševljenje pripremom projekta čija realizacija će u velikoj mjeri poboljšati standard za sve korisnike i djelatnike Doma za starije nemoćne Čakovec.

– Moram priznati da su ovo dugoočekivani papiri, koji su nas posebno razveselili. Hvala županu Matiji Posavcu i Međimurskoj županiji na ovakvom prekrasnom iznenađenju – rekla je pritom ravnateljica Štefica Martinez. Inače, čakovečki Dom, uz visoki standard usluge, svojim korisnicima nudi i široki izbor zabavnih i rekreativnih aktivnosti. Na izbor su im rekreacijska i sportska grupa, zbor Doma, dramska i recitatorska grupa, likovne i kreativne radionice, literarna grupa, knjižnica, radna terapija i hortikultura, plesna grupa, društvene igre te vjerske aktivnosti i molitvena grupa. Cijelu manifestaciju povodom obilježavanja 15. Međunarodnog dana obitelji svojim su nastupima oplemenili članovi Kulturno-umjetničkog društva “Goričan” s predstavom i izvedbom ženskoga vokalnog sastava. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Međimurje: na 117 uzoraka evidentirana tri pozitivna nalaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 117 uzoraka, od čega su evidentirana 3 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,5 % pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se jedna osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 37. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 61 685 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema  otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Na današnji dan 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji za osobe testirane PCR metodom je 26 pozitivnih na 100 000 stanovnika, dok je 14-dnevna incidencija pala na 60. Smanjen je udio pozitivnih u broju testiranih te je u proteklih 7 dana na ukupan broj testiranih osoba svega 6% pozitivnih.

Nastavite čitati

Međimurje

„Sportsko ljeto“ u Nedelišću: kampovi iz osam sportova za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Nedelišće je i ove godine za vrijeme trajanje ljetnih školskih praznika organizirala sportske kampove. Aktivnosti pod nazivom „Sportsko ljeto“ održavat će se od 12. srpnja do 3. kolovoza za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola s područja Općine. Kampovi će se održavati u dvorani Atona.

– Poznato je da je bavljenje sportom korisno i poželjno kako za odrasle osobe, tako i za djecu. Vježbanje čuva i unapređuje zdravlje, utječe na tjelesni razvoj, razvoj osobina i vještina kod djeteta, te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća. Djeca kroz sport razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije i niz različitih potreba – potrebe za kretanjem, druženjem, sigurnošću i redom, samoostvarenjem, pripadanjem… Sportom se promiče zdrav stil života, potiče timski duh, razvija disciplina i stvaranje radnih navika – poručuju organizatori koji pozivaju sve zainteresirane da se prijave te tako provedu ljeto aktivno.

Djeci su na raspolaganju kampovi iz nogometa (12.-16. srpnja, 9-11 sati), odbojke (12.-16. srpnja, 18-20 sati), tenisa (2.-6. kolovoza, 9-11 sati), karatea (9.-13. kolovoza, 9-11 sati), košarke (9.-13. kolovoza, 18-20 sati), atletike (16.-20. kolovoza, 18-20 sati), rukometa (23.-26. kolovoza, 8-11 sati) i gimnastike (30. kolovoza – 3. rujna, 11-13 sati).

Cijena sudjelovanja na jednom kampu je 50 kuna, dok se za dolazak na sve kampove treba izdvojiti 100 kuna. Uplate se obavljaju na recepciji Atona radnim danom od 8 do 21 sat.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!