Povežite se s nama

Ostali sportovi

Predavači seminara za bejzbol trenere na prijem kod gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

BEJZBOL

Sutra, 25. siječnja 2013. godine u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina bit će priređeno kratko protokolarno primanje za trenere baseballa iz Sjedinjenih Američkih Država koji u Varaždinu održavaju trenerski seminar.

U vijećnici će biti primljeni Bill Percy i John Vodenlich koji već niz godina u Varaždinu provode razne stručne seminare za unapređenje baseballa. Ove godine s njima će raditi na seminaru i Terry Ayers, jedan od istaknutijih trenera mlađih generacija bejzbolaša u SAD-u. Američke trenere i njihove domaćine iz BK Vindija primit će gradonačelnik Goran Habuš i njegov zamjenik Vjeran Radelić.

5. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA BASEBALL TRENERE, VARAŽDIN, 25.-27.01.2013.

I ove godine će, peti puta zaredom, Varaždin okupiti baseball trenere iz regije na stručnom seminaru u organizaciji ISG – International Sports Group
( organizacija američkih trenera zadužena za edukaciju baseball trenera širom svijeta ), University of Wisconsin – Whitewater, i Baseball Kluba “VINDIJA”, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog Baseball Saveza, Zajednice Sportskih Udruga Grada Varaždina i Generalnog sponzora kluba Vindije d.d.
Nastavak je ovo programa pokrenutog od strane Baseball Kluba “VINDIJA” i predsjednika kluba Gorana Vučetića s ciljem konstantnog razvoja Varaždina
kao regionalnog centra za razvoj i edukaciju baseball trenera i rada s mladima. Seminar će se održati od petka, 25.01.2013. do nedjelje 27.01.2013.
godine u dvorani “Graberje”, uz očekivani broj od oko pedesetak trenera i igrača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije.
Stručni voditelji, predavači seminara biti će ove godine četvorica renomiranih trenera sa američkih sveučilišta i srednjih škola, a neki poznati iz ranijih godina, kao što su voditelj seminara  Bill Percy/Team Leader, Head Coach at St. Mary’s High School in Colorado Springs, Colorado i John Vodenlich/Senior Advisor, Head Coach at University of Wisconsin, Whitewater, NCAA DIII Champions, All-American player, a po prvi puta u Varaždinu će i predavati Terry Ayers/Speaker, Assistent Coach at North High
School, St. Charles, Illinois.
Nakon prošlogodišnjih odličnih ocjena od strane stručnih predavača za organizaciju seminara, u Upravi BK “VINDIJA” nadaju se da će i ove godine ostvariti barem isti nivo, te tako nastaviti s ciljem postavljanja BK “VINDIJA” i Grada Varaždin kao regionalnog centra za stručno osposobljavanje baseball trenera i razvoja mladih igrača.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje