Djeca iz više od 180 zemalja u svijetu, ali i iz cijele Hrvatske, svojim likovnim izričajem progovorili su o miru, razumijevanju, toleranciji, ljubaznosti i zahvalnosti sudjelujući u međunarodnom natječaju „Poster mira“ u organizaciji Linos Club International.

Među četiri nagrađena rada našao se i poster varaždinskog učenika Jana Cahuneka (LC Millenium), koji je osvojio prvu nagradu.

Radovi puni ljubavi i empatije hrvatskih učenika koji su sudjelovali u Natječaju u organizaciji Lions Distrikta 126 Hrvatska i Lions kluba Mursa iz Osijeka, bit će izloženi na izložbi “Poster mira” čije je otvorenje ovaj petak, 15. studenoga u 19 sati, u Galeriji Waldinger u Osječkoj tvrđi.

Varaždinskom učeniku Janu Cahuneku nagrada za poster posvećen Vukovaru

O natječaju…

Međunarodni Nagradni natječaj “Poster mira” punih 32 godine provodi u cijelom svijetu organizacija Lions Cluba International, a ove godine djeluje pod motom „Put mira“. Posljednjih godina pod sponzorstvom hrvatskih Lions klubova sve više osnovnih škola prijavljuju radove učenika na Natječaj.

Ovogodišnja izložba likovnih radova hrvatskih učenika, sudionika Natječaja, posvećena je gradu Vukovaru, simbolu patnje, slobode i mira.

– Kako je put prema miru ljubaznost i dobrota, želim reći da svi trebamo pogledati u sebe, potražiti ljubaznost i mir u sebi i dati ih drugima. Odvažimo se koračati cipelama drugih i nastojmo, svakodnevno, vlastitim stilom života, uvažavanjem sebe i drugih, graditi kulturu mira, izgrađujući tako i društvo u kakvom bi svi željeli živjeti. Ovaj projekt je možda mali korak, ali kad zamislimo da u 180 zemalja svijeta tisuće djece istodobno crta i razmišlja na ovaj način, onda shvaćamo kako smo nova velika snaga budućnosti. Zato širimo mir oko sebe kako bi djeci i mladima bili snaga, poticaj i uzor – poručila je Ivana Boca Vrućina, predsjednica povjerenstva za Poster mira.

Dodajmo da je “Poster mira” započeo je voditi Lions klub Osijek, nakon kojeg vođenje nastavlja Lions klub Mursa sve do danas.

Ostale nagrađene radove učenika pogledajte u foto galeriji.

Komentari

Komentara