Povežite se s nama

Međimurje

Ministar graditeljstva Predrag Štromar u Međimurju: uručeni Ugovori od 6,5 milijuna kuna!

Objavljeno:

- dana

Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar ponovno je posjetio Međimursku županiju i uručio Ugovore vrijedne više od 6,5 milijuna kuna.

U Osnovnoj školi u Donjoj Dubravi, ministar Štromar ravnateljici Osnovne škole Donja Dubrava Mirjani Ribić uručio je Ugovor o energetskoj obnovi zgrade škole i školske sportske dvorane Donja Dubrava vrijedan gotovo četiri milijuna kuna. Ukupna investicija energetske obnove škole i dvorane iznosi nešto više od 6.800.000 kuna, a ostatak će financirati Međimurska županija.

Ravnateljica OŠ Donja Dubrava Mirjana Ribić izjavila je da je škola tijekom 230 godina postojanja u svijet poslala brojne velike ljude.

– Trenutno OŠ Donja Dubrava polazi 210 učenika raspoređenih u 15 razrednih odjela. Uključeni smo u provedbu eksperimentalnog programa kurikularne reforme “Škola za život”, i vjerujemo da možemo pridonijeti promjeni za budućnost. Koristim ovu priliku da zahvalim našem županu na prilici da našu školu uvrsti na popis škola kandidiranih za ovaj projekt i što prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje. Ovim projektom podići ćemo kvalitetu i konkurentnost naših učenika u svijetu obrazovanja – rekla je ravnateljica Ribić.

Načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga naglasio je da je ovo jedna od najvećih investicija na području Donje Dubrave. Posebno ga veseli što je usmjerena u obrazovanje.

– Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja projekt je od velike važnosti za Donju Dubravu. Vjerujem da će ušteda na energentima pridonijeti većim i kvalitetnijim opremanjem škole digitalnim tehnologijama, te tako osigurati učenicima ravnopravno obrazovanje usporedivo sa suvremenim europskim obrazovnim sustavima!

Općini Selnica uručen je Ugovor o sufinanciranju projekta sanacije klizišta u Plešivici. Cijeli projekt vrijedan je milijun kuna od čega će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirati 600.000 kuna, a preostalih 400.000 kuna Međimurska županija preko Županijske uprave za ceste.

Ministar Štromar uručio je ravnateljici Osnovne škole Podturen, Marijani Cerovec, Ugovor o energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Podturen. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 3.170.000 kuna, od čega će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirati malo preko 1.800.000 kuna, a ostatak Međimurska županija.

Potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo što ponovno u Međimurskoj županiji može uručiti Ugovore o sufinanciranju kapitalnih projekata što dokazuje spremnost, znanje i viziju prepoznavanja natječaja, kvalitetnog pisanja i brze realizacije projekata.

– Čestitam čitavom timu župana Posavca što su na vrijeme prepoznali okolnosti u kojima danas imate spremne projekte koje kandidirate na natječaje Ministarstva. S obzirom da ste kandidirali više od 20 projekata samo u energetskoj učinkovitosti, ovo nisu posljednji Ugovori, bit će ih još i drago mi je što možemo surađivati i graditi partnerski odnos Županije i Ministarstva – rekao je potpredsjednik Vlade Štromar.

Župan Međimurske županije Matija Posavec kazao je kako su stručne službe i institucije Međimurske županija bez obzira na činjenicu da se iz EU fondova ne mogu graditi, dograđivati i adaptirati škole i dvorane, svejedno tražile mogućnosti, pripremale projekte, radile plan i iskoristile natječaje energetske obnove.

U ovome trenutku u tijeku je obnova škola ili dvorana u Donjem Kraljevcu, Šenkovcu i Selnici, Ekonomske i trgovačke škole, radionica Graditeljske i Tehničke škole te Učeničkog doma. Te investicije bit će gotove do kraja ove godine. Nakon današnjeg uručivanja Ugovora za školu i dvoranu u Donjoj Dubravi, očekujemo s Ministarstvom potpis Ugovora i za škole u Vratišincu, Draškovcu, Goričanu, Hodošanu, Macincu, Gospodarskoj školi, Graditeljskoj školi, Učiteljskom fakultetu, Dnevnom centru za starije i nemoćne, a prijavili smo i projekte koji su vezani za druga područja, poput Županijske bolnice i Doma za starije i nemoćne osobe.

Sveukupno se radi o više od 122.000.000 kuna iz segmenta energetske obnove, od čega više od 75 milijuna kuna za obrazovne institucije. Zahvaljujem Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja na svakom financijskom doprinosu za sanaciju klizišta kao i na potpori komunalnim projektima općina i gradova u Međimurju.

Svečanosti uručivanja ugovora prisustvovali su saborska zastupnica Bernarda Topolko, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, zamjenik načelnika općine Donja Dubrava Vladimir Čituš, predsjednica školskog odbora Osnovne škole Donja Dubrava i predsjednica Odbora za obrazovanje Skupštine Međimurske županije Mihaela Martinčić, te pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport MŽ Branko Sušec.

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje