Danas su se u Hrvatskoj narodnoj stranci (HNS) održali unutarstranački izbori. HNS-ovci su predsjednika birali između bivšeg župana Varaždinske županije Predraga Štromara i Borisa Blažekovića.

Glasalo se on-line.

Prema objavi na Facebook stranici HNS-a pobijedio je Predrag Štromar.

– HNS-ovke i HNS-ovci su odlučili. Novi predsjednik HNS-a je Predrag Štromar! Uskoro više informacija – kratko je objavljeno.

Ubrzo je više informacija objavljeno na internetskoj stranici HNS-a.

– Aktualni potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Odlučio je tako danas 16. Sabor HNS-a, na kojem je od ukupno 602 delegata 529 pristupilo glasanju. Od toga je 468 podršku dalo Predragu Štromaru, dok je 49 delegata svoj glas dalo njegovom protukandidatu Borisu Blažekoviću – objavljeno je.

Predrag Štromar na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Ivana Vrdoljaka, a u svojoj prvoj izjavi najavio je da će HNS na predstojećim izborima tražiti povjerenje građana porukom – Hrvatska se voli radom.

– Već tri desetljeća živim i dišem za HNS. U politici sam se nagledao svega i jasno mi je da ljudi nemaju povjerenja u politiku. HNS je uvijek bio stranka koju je zapalo odraditi sve što su drugi tvrdili da je nemoguće. Jesmo li radili greške? Naravno da jesmo. Upravo zato sam se i odlučio na ovaj korak, jer vjerujem da slušajući jedni druge zajedno možemo vratiti povjerenje građana. Za mene se Hrvatska voli radom i pozivam vas da takvo domoljublje ostavimo svojoj djeci u naslijeđe – poručio je novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar i zahvalio HNS-ovkama i HNS-ovcima na podršci.

Podsjetivši na uspješne projekte ministarstava kojima upravlja HNS, poput započete i uvedene reforme obrazovanja, provedene digitalizacije i ukinutih pojedini nameta, ustvrdio je da pravi posao tek slijedi.
– Politički rad ne vidim kao igru od koje će koristi imati isključivo oni koji je igraju. Dok drugi galame, izvikuju fraze, podmeću i trguju, sa svojim suradnicima, želim raditi na projektima koji mijenjaju živote naših sugrađana – rekao je Štromar.

Najavio je da će stranka pod njegovim vodstvom nastaviti s brigom o obrazovanju, digitalizaciji i stambenom zbrinjavanju mladih obitelji.
– Ali ono što želim uvesti u HNS je još više slušanja onih koji su nas odabrali – istaknuo je.

– Jedan od razloga zbog kojeg sam se prihvatio ovog posla je da vratim povjerenje u stranku. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Hrvatska se voli radom i to je smjer u kojem namjeravam voditi HNS – poručio je Predrag Štromar.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, to je saborski zastupnik HNS-a iz Osijeka Stjepan Čuraj, dok su za potpredsjednike stranke izabrani Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a i Jasmin Krizmanić, načelnik Gornje Stubice.

Komentari

Komentara