Povežite se s nama

U fokusu

Gordan Jandroković vjeruje u premoćnu pobjedu Siniše Jenkača u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Središnji izborni skup HDZ-a

HDZ Novog Marofa, na čelu sa svojim predsjednikom i marofskim  gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, sinoć je održao središnji predizborni skup.

Koalcija HDZ – HSS – HSU podržava Sinišu Jenkača u borbi za njegov prvi, puni gradonačelnički mandat. On je na mjesto gradonačelnika došao prije dvije godine, pobjedom na izvanrednim izborima.

Velika dvorana Kulturnog centra Ivan Rabuzin bila je puna. Među gostima je bio i predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković.  – Došao sam pružiti potporu kandidatu Siniši Jenkaču, kandidatu HDZ-a. Zajedno s HDZ-om tu su naši partneri iz HSS-a i HSU-a. Čvrstog smo uvjerenja da će Siniša obraniti svoju poziciju, da će već u prvom krugu potvrditi poziciju gradonačelnika u Novom Marofu. Isto tako smo uvjereni da će naša lista biti najjača i da ćemo oformiti većinu u Gradskom vijeću.

Potpora iz Zagreba

– Ovdje sam isto tako da dam potporu našem kandidatu za varaždinskog župana Alenu Runcu. I tu se nadamo dobrom rezultatu, vjerujemo u ulazak u drugi krug. Sigurni smo da ćemo biti vrlo ozbiljna konkurencija aktualnom županu. Vjerujemo isto tako da će lista HDZ-a za Skupštinu Varaždinske županije biti najjača – rekao je novinarima prije početka skupa Gordan Jandroković.

 

Novinare je zanimalo vjeruje li HDZ u bolji izborni rezultat na sjeveru Hrvatske nego na dosadašnjim izborima. – U svim sredinama idemo s najjačim ljudima, vjerujemo da oni mogu ponuditi promjene koje su ovim krajevima nužne i s dosta optimizma gledamo na rezultate u ovom dijelu Hrvatske – odgovorio je.

Siniša Jenkač je, pak, biračima poručio: – Izađite na izbore i dajte povjerenje meni kao kandidatu za gradonačelnika, mojim zamjenicima Ivici Šanteku i Ivanu Tuku i dajte povjerenje našoj listi Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke umirovljenika. Sve ono što smo pripremali i govorili radimo, a to je definitivno zaobilaznica, aglomeracija, sanacija odlagališta otpada, reciklažno dvorište, mnoge ceste i u sklopu Županijske uprave za ceste i državne, pokretanje gospodarskih zona, bivše tvornice BBS-a i Bora, imamo kupce i vjerujemo da će u kratkom periodu biti pokrenute kroz prodaju – rekao je Siniša Jenkač na kraju skupa koji je potrajao puna dva sata.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Stiže novi Zakon o radu, za rad od kuće nova pravila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Socijalni su partneri održali prvi službeni sastanak za izradu novog Zakona o radu, jedan u nizu koji se očekuju idućih tjedana i mjeseci.

Državni tajnik Dragan Jelić kazao je da će pregovori trajati do kraja ove godine, pred kraj godine očekuje se prva verzija dogovorenog zakona koji će proći saborsku proceduru u dva čitanja. Novi Zakon o radu trebao bi stupiti na snagu 1. srpnja 2022. godine, piše Večernji list.

Pojedine će se teme otvarati u odvojenim radnim skupinama, primjerice prvog dana nisu se dotaknuli pitanja otpremnina, kolike će ubuduće biti za stalno zaposlene, ali i za ljude koji rade na određeno. Zajednički je stav da je rada na određeno previše, ali različita su mišljenja kako će se njegov udio smanjivati.

Što se tiče rada na daljinu i rada od kuće, definirat će se obaveze koje se odnose na zaštitu na radu, za takav rad trebat će obostrani pristanak radnika i poslodavca, kao i dodatak postojećem ugovoru o radu.

– U ovih godinu i pol dana s radom od kuće relativno je dobro funkcioniralo, neki su potpisali dodatak ugovora, neki nisu, bilo je nekih sporenja oko troškova rada kod kuće, ali to se rješavalo u dogovoru sa sindikatom. Poslodavci traže da naknade troškova za rad od kuće bude neoporezive, vidjet ćemo – istaknuo je Jelić, a prenosi Večernji list.

Nastavite čitati

U fokusu

Stričak: Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave i suradnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije prošla je mirno, a sve odluke prošle su glatko i bez puno rasprava.

Župan Anđelko Stričak uputio je poruku suradnje.

Josip Križanić predsjednik Županijske skupštine, potpredsjednici Kranjčec i Posavec

– Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave, mjesto suradnje na kojem ćemo rješavati probleme i provoditi nove projekte za snažniji razvoj naše županije. Upravo su mladi, talentirani i obrazovani ljudi temelj Varaždinske županije. Bitno nam je izgraditi i dograditi sve potrebne škole, dvorane, s državnim institucijama i tvrtkama realizirati izgradnju brzih cesta i obilaznica, maksimalno se posvetiti zaštiti okoliša i još niz investicija – rekao je župan.

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o nagradama za učenike koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

– Smatram da treba vrednovati sav taj trud, rad, znanje, umijeće, inovativnost naših učenika i upravo stoga me daleko više raduje da upravo da je prva točka bila posvećena našim učenicima i izvrsnosti –rekao je župan Anđelko Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!