Povežite se s nama

U fokusu

Gordan Jandroković vjeruje u premoćnu pobjedu Siniše Jenkača u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Središnji izborni skup HDZ-a

HDZ Novog Marofa, na čelu sa svojim predsjednikom i marofskim  gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, sinoć je održao središnji predizborni skup.

Koalcija HDZ – HSS – HSU podržava Sinišu Jenkača u borbi za njegov prvi, puni gradonačelnički mandat. On je na mjesto gradonačelnika došao prije dvije godine, pobjedom na izvanrednim izborima.

Velika dvorana Kulturnog centra Ivan Rabuzin bila je puna. Među gostima je bio i predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković.  – Došao sam pružiti potporu kandidatu Siniši Jenkaču, kandidatu HDZ-a. Zajedno s HDZ-om tu su naši partneri iz HSS-a i HSU-a. Čvrstog smo uvjerenja da će Siniša obraniti svoju poziciju, da će već u prvom krugu potvrditi poziciju gradonačelnika u Novom Marofu. Isto tako smo uvjereni da će naša lista biti najjača i da ćemo oformiti većinu u Gradskom vijeću.

Potpora iz Zagreba

– Ovdje sam isto tako da dam potporu našem kandidatu za varaždinskog župana Alenu Runcu. I tu se nadamo dobrom rezultatu, vjerujemo u ulazak u drugi krug. Sigurni smo da ćemo biti vrlo ozbiljna konkurencija aktualnom županu. Vjerujemo isto tako da će lista HDZ-a za Skupštinu Varaždinske županije biti najjača – rekao je novinarima prije početka skupa Gordan Jandroković.

 

Novinare je zanimalo vjeruje li HDZ u bolji izborni rezultat na sjeveru Hrvatske nego na dosadašnjim izborima. – U svim sredinama idemo s najjačim ljudima, vjerujemo da oni mogu ponuditi promjene koje su ovim krajevima nužne i s dosta optimizma gledamo na rezultate u ovom dijelu Hrvatske – odgovorio je.

Siniša Jenkač je, pak, biračima poručio: – Izađite na izbore i dajte povjerenje meni kao kandidatu za gradonačelnika, mojim zamjenicima Ivici Šanteku i Ivanu Tuku i dajte povjerenje našoj listi Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke umirovljenika. Sve ono što smo pripremali i govorili radimo, a to je definitivno zaobilaznica, aglomeracija, sanacija odlagališta otpada, reciklažno dvorište, mnoge ceste i u sklopu Županijske uprave za ceste i državne, pokretanje gospodarskih zona, bivše tvornice BBS-a i Bora, imamo kupce i vjerujemo da će u kratkom periodu biti pokrenute kroz prodaju – rekao je Siniša Jenkač na kraju skupa koji je potrajao puna dva sata.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje