Povežite se s nama

U fokusu

Predsjednik uprave Janafa postao HDZ-ov Stjepan Adanić, bivši gradonačelnik Varaždina

Objavljeno:

- dana

Bivši varaždinski gradonačelnik i general HV-e Stjepan Adanić bit će novi vršitelj dužnosti predsjednika uprave Janafa.

N1 je javio da je ministar gospodarstva i energetike, Tomislav Ćorić, nakon sjednice Vlade obavijestio javnost o novom vršitelju dužnosti predsjednika uprave Janafa, te je uloga pripala Adaniću.

U Upravu Janafa imenovan je početkom veljače ove godine kada je, sada već smijenjeni, Dragan Kovačević imenovan predsjednikom Uprave.

HDZ-ovac Stjepan Adanić bio je gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. godine.

>> Bivši varaždinski gradonačelnik Stjepan Adanić zadnji na HDZ-ovoj listi za euroizbore

U fokusu

Grad Varaždin livadu na Banfici prodaje za 11,3 milijuna kuna, velik interes investitora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ivan Agnezović

Grad Varaždin raspisao je javni natječaj za prodaju livadu na Banfici uz Koprivničku ulicu.

Točnije, radi se o lokaciji na kojoj je ranije bio smješten cirkus, preko puta Konzuma.

Varaždin zajedno prodaje dvije livadne parcele ukupne površine 8372 m2 i za njih traži početnu cijenu od ukupno 11,3 milijuna kuna. Odnosno 1350 kuna za metar kvadratni.

Prodaja će se vršiti usmenim nadmetanjem, a rok za podnošenje prijava je 18. ožujka.

Prema informacijima koje imamo velik je interes investitora za navedenu lokaciju, među kojima su i neki trgovački lanci.

Prodaju se čestice 13445/1 i 3524/1

O ovoj lokaciji bilo je govora na više sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, pa tako i na posljednjoj održanoj 22. veljače. Vijećici su tada podržali izmjenu Urbanističkog plana uređenja sjevernog dijela Varaždina te se tamo planira mješovita namjena na površini oko 3 ha, omeđeno južno od Koprivničke ulice, istočno Ulicom Ruđera Boškovića i Trga Matije Gupca te postojećom izgradnjom na zapadu.

– Zaprimljena je stručna analiza zaprimljene inicijative koju je razmatralo povjerenstvo osnovano od strane gradonačelnika Grada Varaždina, koje je zaključilo da postoji osnovanost za donošenje trećih izmjena UPU-a sjevernog dijela grada te s time GUP-a. Inicijativa je objavljen i u Službenom vijesniku Grada Varaždina. Želi se postići da se kroz postupak odluke omogući u ciljanom obuhvatu mješovite namjene gradnja tlocrtno veće građevine te da se kroz prometnu analizu ispita lokacija planom predviđenog pothodnika – objasnio je 22. veljače Roberto Krajcer, pročelnik za Upravnog odjela za komunalne poslove, koji je objasnio da je nakon donošenja odluke moguće ići u raspisivanje natječaja, što je i napravljeno 26. veljače.

Nastavite čitati

U fokusu

Gradske organizacije HSS-a Novog Marofa i V. Toplica prešle u HSS Braće Radić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradski odbori Hrvatske seljačke stranke Novog Marofa i Varaždinskih Toplica javljaju da su u nekoliko navrata u posljednja dva mjeseca i pokušaja da spase stranku HSS-a Varaždinske županije od jednoumlja svoga političkog vođe Kreše Beljaka, te njegova povjerenika I. Banekovića u provedbi uvažavanja mišljenja pojedinca (demokracije) nažalost nisu uspjeli.

Stoga su na svojim gradskim odborima jednoglasno donijeli odluku svih članova odbora, vijećnika u Gradskom vijeću Grada Novog Marofa (Nada Ključarić i Kruno Antolić) te zamjenika gradonačelnika Grada Novog Marofa ujedno i dosadašnjeg predsjednika Podžupanijske organizacije te potpredsjednika Županijske organizacije HSS-a Ivice Šanteka o prelasku u HSS Braće Radić.

Gradskoj organizaciji Grada Novog Marofa i prelaska u Stranku Braće Radić pridružila se i Gradska organizacija HSS-a Varaždinske Toplice na čelu s predsjednikom Ivanom Škrlcem i zamjenikom Tomislavom Prstecom.

Zaključak oba dvije Gradske organizacije HSS-a je da će u buduće djelovati u HSS-u Braće Radić na dobrobit svojih sugrađana pod čijim će i imenom izaći na lokalne izbore.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!