Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je jučer, 13. listopada, s izaslanstvom Varaždinskih baroknih večeri: ravnateljem Festivala Davorom Bobićem, ravnateljem Koncertnog ureda Varaždin Raymondom Rojnikom te gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom.

Varaždinske barokne večeri, koje su održane pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, nacionalni je festival i ove je godine proslavio 50 godina svoga postojanja. Tim povodom izdana je i prigodna monografiju koju su organizatori manifestacije predstavili Predsjedniku Republike.

Ovaj dvotjedni festival s 30-ak koncerata koje izvodi nekoliko stotina glazbenika iz cijelog svijeta etablirao se kao europski i svjetski poznati festival zahvaljujući svom uspješnom dugogodišnjem planiranju i odabirom programa koji svake godine privlači glazbenu publiku u Varaždin, rečeno je na sastanku.

Svi programi festivala održavaju se u baroknim građevinama Varaždina, jednog od najbolje očuvanih europskih baroknih gradova, a Festival prati i popratni program pod zajedničkim nazivom Total Baroque, što su članovi izaslanstva ocijenili odličnim pokazateljem prepoznatljivosti Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri kao njegovog brenda.

Komentari

Komentara