Povežite se s nama

U fokusu

Predsjedništvo Život zida Varaždin dalo ostavke: ne žele na listi supružnike i prijatelje

Objavljeno:

- dana

RASPAD UOČI IZBORA

Prije nepuna četiri tjedna izabrani su na rukovodeće funkcije gradske organizacije Živog zida Varaždin, a jučer su dali neopozive ostavke: predsjednik Denis Mladenović, dopredsjednica Valentina Drk i tajnik Ivan Pavlinić.

U priopćenju koje su poslali navode da su nezadovoljni i razočarani zbog načina na koji se radilo u Živom zidu.

Morali plaćati i dugove

–  Uvidjeli smo da se spremaju nepotističke radnje u smislu stavljanja životnih partnera, supružnika i prijatelja na liste za predstojeće izbore,a zatekli smo i nejasno financijsko stanje, čak smo morali podmiriti neke prijašnje dugove (najam štanda za humanitarnu akciju). Osim toga, potvrđeno nam je da i dalje postoji spor među članovima stranke i da situacija još uvijek nije pravno riješena, a nama je rečeno da je to gotovo i da se ne brinemo zbog toga. Razočarani smo.  Ogorčeno smo shvatili da smo na žalost, srčano i naivno „uletjeli“ u jednu naočigled sumnjivu priču, pa je naša ostavka sasvim opravdana i logična – poručili su u priopćenju u kojem se ističe da je nakon njihove ostavke još 15-ero članova varaždinske podružnice iskazalo namjeru da ode.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati