DRSKO I BEZOBRAZNO

Ljudi su danas spremni na sve svašta. Dokaz je to događaj koji se zbio jučer u mjesto Kračevec u blizini Brezničkog Huma. 

Dvije  nepoznate muške osobe 81-godišnjaku se predstavili kao djelatnici jednog poduzeća za telekomunikacije, te izjavili kako moraju provjeriti priključak telefona. Tijekom razgovora, jedan muškarac je u jednoj prostoriji uzimao podatke od vlasnika, dok je drugi muškarac za to vrijeme iskoristio nepažnju i iz sobe otuđio oko 13.000, nakon čega su se udaljili.

Policija traga za počiniteljima.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom puštanja nepoznatih osoba u stan ili kuću zbog provjera instalacija, priključaka i slično, obavezno budu prisutni uz osobe cijelo vrijeme i neka ih ne ostavljaju same. Također, ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid! Ukoliko sumnjate telefonski provjerite u instituciji/poduzeću iz koje dolaze. Zapišite broj iskaznice, radnog naloga koji osobe imaju kod sebe, te zapišite broj registracije vozila sa kojim su osobe stigle.Posumnjate li u nekoga, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj 192! – ističe PU varaždinska. 

Izvor:
Foto:

Komentari

Komentara