Mjesec hrvatske knjige 2017.

Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ obilježit će Mjesec hrvatske knjige 2017. brojnim događanjima u Odjelu za djecu i Odjelu za odrasle.

U Odjelu za odrasle varaždinske Knjižnice, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, održat će se predstavljanje knjige „Ciganin, ali najljepši“ autora Kristiana Novaka. Knjigu će ove srijede, 13. listopada u 19 sati predstaviti Kruno Lokotar, urednik, i sam autor.

Tjedan kasnije, u četvrtak, 19. listopada  održat će se predstavljanje knjige „Stazama školovanja“ autorice Ivanke Kunić. Knjigu će predstaviti dr. sc. Dragutin Rosandić, mr. sc. Ernest Fišer i autorica.

U četvrtak, 26. listopada u 19 sati održat će se svečana dodjela Književne nagrade „Katarina Patačić“ za najbolju samostalnu knjigu na kajkavskom jeziku objavljenu u 2016. godini.

U mjesecu studenome, održat će se predstavljanje knjige „Svijet u amfori“ autorice Đurđice Gavranović-Porobija. Knjigu će, osim same autorice, 9. studenoga u 19 sati, predstaviti književni kritičar Davor Šalat i književni kritičar i pjesnik Krešimir Bagić.

U srijedu, 19. studenoga održat će se predstavljanje knjige kajkavske poezije Tomislava Ribića „Odhajanja“. Knjigu će predstaviti prof. Valentina Šinjori, nakladnik Robertino Bartolec i sam autor.

Bogat program na Odjelu za djecu

Na Odjelu za djecu Knjižnice u srijedu, 18. listopada učenici varaždinskih osnovnih škola susret će se s književnikom Božidarom Glavinom, autorom slikovnice na kajkavskom narječju „Mišeki“ i Željkom Mezić, ilustratoricom knjige.

Ponedjeljak, 23. listopad posvećen je cjelodnevnom čitanju „Danas ti čitam“, uz satove priča tijekom prijepodneva za djecu varaždinskih dječjih vrtića.

Predavanje „Ovladavanje čitanjem: razvojne teškoće čitanja i pisanja, disleksija“ u okviru kampanje „I ja želim čitati“ održat će logopedinja Vesna Ivančević u petak, 10. studenoga u 18 sati.

Dodajmo da u Mjesecu Hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenoga traju besplatni upisi učenika prvih razreda varaždinskih osnovnih škola u članstvo Gradske knjižnice Odjela za djecu.

Također, u Odjelu za djecu moguće je od 15. listopada do 15. studenoga pogledati izložbu o životu Gustava Krkleca povodom 40. obljetnice autorove smrti.

Izvor: ilustracija/Knjiznica
Foto:

Komentari

Komentara