Povežite se s nama

Kultura

Predstavljen 32. broj časopisa „Radovi Zavoda za znanstveni rad Varaždin“

Grad Varaždin

Objavljeno:

- dana

U salonu Gradske vijećnice Grada Varaždina u utorak, 8. veljače, predstavljen je 32. broj časopisa „Radovi Zavoda za znanstveni rad Varaždin“ kojeg objavljuje Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu.

Časopis su predstavili akademik Stjepan Damjanović, prof. dr. sc. Marijan Cingula, Spomenka Vlahović te dr. sc. Vladimir Huzjan, a sve okupljene pozdravio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Zamjenik gradonačelnika iskazao je zadovoljstvo i čast što je dio ovog skupa na predstavljanju novog broja Radova.

– Smatram da ovakva publikacija zaslužuje biti predstavljena upravo ovdje u našem svečanom salonu. Znanosti, koja je na neki način na udaru u ovim modernim vremenima, kad nas okružuju različiti samoprozvani „stručnjaci“ i „znalci“ koje susrećemo u medijskom prostoru, moramo dati na značaju i ponovo je vratiti u fokus u kojem bi trebala biti. Čestitam vam na ovoj publikaciji. Prvi primjerak izdan je davne 1986. godine, stoga mi je drago kad vidim koliko truda i angažmana naš Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu i danas ulaže u njegovo izdavanje – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Zahvalio je akademiku Stjepanu Damjanoviću i Vladimiru Huzjanu koji vode Zavod i zaželio im puno uspjeha u daljnjem radu.

Kultura

U Ludbregu 16. kolovoza uživajte u klasičnoj indijskoj glazbi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon produženog vikenda imat ćete jedinstvenu priliku uživati u klasičnoj indijskoj glazbi.

Naime, „Glazbeni kolovoz“ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Ludbreg ugostit će jednog od istaknutijih glazbenika današnje Indije Arnaba Bhattacharya koji redovito obilazi svijet, donoseći indijsku klasičnu glazbu i tradicionalni žičani instrument zvan sarod na međunarodne glazbene pozornice.

Tijekom hrvatske mini turneje u sklopu koje stiže i u Ludbreg, njega će na tabli pratiti Rohen Bose također jedan od istaknutih indijskih glazbenika.

Koncert će se održati 16. kolovoza u atriju dvorca Batthyany u Ludbregu s početkom u 20 sati.

Broj mjesta za ovaj koncert je ograničen. Besplatne ulaznice možete podići u tajništvu Centra za kulturu i informiranje D. Novak (Trg Svetog Trojstva 19) radnim danom od 7:30 do 15 sati.

Nastavite čitati

Kultura

Promocija zbornika KUU-a ‘Lipa’ u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S jedne od prijašnjih promocija zbornika. FOTO: Ivan Grahovec

Promocija zbornika KUU-a “Lipa” Gornji Mihaljevec pod nazivom “Šaputanje lipe” održat će se u nedjelju, 14. kolovoza, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu.

Svečanu promociju otvorit će predsjednica KUU-a “Lipa” Jasenka Novak. Na promociji će pjesnici iz svih hrvatskih krajeva čitati svoje pjesme, među njima i Ivan Grahovec. U pauzama će pak glazbene brojeve izvoditi Evelin Novak i Marija Jambrošić.

– Vaše mjesto vas čeka – veselimo se vašem dolasku! – poručuju iz Udruge.

Program će voditi Jakob Trupković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje