Povežite se s nama

Život i društvo

Predstavnice Dječjeg vrtića „Dječji svijet“ iz Varaždina boravile u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Predstavnice Dječjeg vrtića „Dječji svijet“ Ljubimka Hajdin, Sanja Hajdin, Helena Hajdin i Magdalena Erdelja sudjelovale su od 14. do 18. ožujka na mobilnosti u Sloveniji, u okviru Erasmus+ projekta „COLINC – Collaborating for Inclusion“.

Cilj ovog projekta je stvoriti bogato, poticajno i inkluzivno pedagoško okruženje, uzimajući u obzir djecu s posebnim potrebama, kao i svu djecu kojoj je u bilo kojem trenutku potrebna posebna pažnja ili pomoć. Tijekom projekta identificirat će se i razvijati inovativne metode i strategije rada s ciljem razvoja kvalitetnih socijalnih interakcija među djecom, ali i odraslima, ističu iz „Dječjeg svijeta“.

– U Sloveniji su predstavnice Vrtića imale prilike upoznati odgojno–obrazovni sustav Slovenije, koji, između ostalog, njeguje stalnu komunikaciju i kvalitetnu suradnju između dječjih vrtića i državnih službi, poput Zavoda za školstvo i interdisciplinarnih visokokvalificiranih stručnih timova, a sve na dobrobit svakog djeteta s posebnim potrebama. Uvid u posebne metode rada dale su poticaje i motivaciju za unapređenje odgojno-obrazovnog rada s djecom. Aktivnim sudjelovanjem u planiranju i provedbi Erasmus+ projekata Vrtić je imao priliku upoznati različite pristupe i metode rada, a sve naučeno primijenit ćemo i uklopiti u svoju svakodnevnu praksu. Time se cijelom stručnom timu omogućuju prilike za cjeloživotno obrazovanje te se implementiranjem novih kvalitetnih elemenata u kurikulum podiže kvaliteta rada – objasnila je ravnateljica Sanja Hajdin.  

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje