U sklopu projekta „Europska os Zapad-Istok“ koji je financiran iz programa Europa za građane, predstavnici Grada Ludbrega i KUD-a „Anka Ošpuh“ Ludbreg sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji koja se održala od 6. do 8. rujna.

Kroz radionice, koje su se odvijale na šest različitih mjesta, dotaknule su se aktualne teme europskih politika – migrantska kriza, euroskepticizam, manjine, perspektive razvoja, uključivanje građana u proces kreiranja europskih politika, svemu onome što Europska unija želi čuti od građana država članica, ali i onih koji to još nisu.

Pored toga, na radionicama se razgovaralo i o proizvodnji vina, aktivizmu starijih građana u lokalnu zajednicu, a sudionici su imali priliku čuti i kakav je utjecaj migrantska kriza imala na portugalsko društvo.

Pored Dunava 1245, u projektu su kao partneri sudjelovali općina Karlovac, općina Tores Novas iz Portugala, lokalna uprava Novo Mesto iz Slovenije i Udruženje za razvoj dobrovoljnog rada, općina Tivat iz Crne Gore, općina Erdut i poduzetnički razvojni centar iz Dalja, Grad Ludbreg i ludbreški KUD „Anka Ošpuh“ iz Hrvatske.

Dodajmo da će u sklopu FolkoFonije, folklorna grupa Wesele Krzemienickie gostovati u Ludbregu gdje će biti gosti KUD-a “Anka Ošpuh”.

Ne propustite njihov jednosatni nastup 14. rujna u 15 sati u atriju dvorca Batthyany.

Komentari

Komentara

loading...