Povežite se s nama

Crna kronika

Prekid iz pakla: majci bivšeg dečka govorio da je kurva, a oca u 14 dana zvao 1.262 puta!

Objavljeno:

- dana

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv 39-godišnjeg E.H. rođenog u Sarajevu, a s prebivalištem u Zagrebu, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protiv osobne slobode nametljivim ponašanjem.

Terete ga je od rujna do studenoga 2016. godine stalno nazivao B.Ž. iz Čakovca, s kojim je bio u intimnoj vezi do rujna. Međutim, nazivao je i njegove roditelje na fiksni telefon u kući, ali i na njihova radna mjesta.

Tražio je da B. i dalje bude s njim u vezi, a Čakovčanina ne samo da je zvao na radno mjesto, nego je nazivao čak i rodbinu njegovog šefa zbog čega je dobio otkaz, navedeno je u optužnici.

– Ustrajno je i kroz dulje vrijeme nastojao uspostaviti neželjeni kontakt s drugim osobama i time kod njih izazvao tjeskobu, a djelo je počinjeno i u odnosu na osobu s kojom je počinitelj bio u intimnoj vezi – navode u čakovečkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Druženja u hotelu u Zagrebu

Dvojica muškaraca upoznali su se krajem svibnja prošle godine putem interneta i započeli intimnu vezu.

– Viđali su se jednom tjedno u hotelu u Zagrebu, a čuli su se svakog dana telefonom po pola sata do sat vremena. Uskoro je primijetio da ga okrivljenik dosta kontrolira, često ga je zvao i ispitivao gdje je, a kada se ne bi javio, zvao ga je neprestano sve dok se ne javi. Također, pričao mu je da je imao problema s bivšim partnerom, da ga je oteo i da ga je u prvom mjesecu okupao u Savi. Pomislio je da nešto nije u redu s njim, ali tad još nije prekidao njihovu vezu – prenesen je iskaz Čakovčanina u optužnici.

Zagrepčanin prethodnog partnera oteo i okupao u Savi?

Sredinom rujna su zajedno išli u München. Kad je B. iz Čakovca na mobitelu 39-godišnjaka našao poruke intimnog sadržaja koje je slao drugim osobama, razljutio se i prekinuo vezu.

Ubrzo nakon što su se vratili kućama, za Čakovčanina je počeo pakao: bivši dečko je njegove prijatelje nazivao i po sto puta dnevno, njegove roditelje zvao je na fiksni telefon, a zvao je i njega.

– Tražio je da i dalje budu u vezi, da mu se zakune na vjernost do kraja života ili da mu vrati novce koje mu je slao kada je oštećenik bio na studentskom putovanju u Litvi – navedeno je.

B.Ž. je početkom listopada otišao raditi u Rijeku, na studentsku praksu, no bivši dečko je toliko puta zvao u ured da tamo više nitko nije mogao raditi, pa su morali isključiti telefon!

Nakon što mu je B. slagao da tamo više ne radi, počeo je nazivati njegove roditelje, ali i rodbinu njegovog šefa, pa je Čakovčanin na kraju dobio – otkaz.

39-godišnjak toliko puta zvao u ured u kojem je radio B.Ž. da su morali isključiti telefon!

B. je promijenio broj mobitela, a promijenili su i broj fiksnog telefona kod kuće. Međutim, E. je tada počeo nazivati njegove roditelje na posao, njegovog mlađeg brata na fakultet, a i starijeg brata i sestru te im je slao i poruke da će im uništiti život i da će im srediti otkaz na poslu.

Otac F.Ž. je u svojem iskazu naveo da je na poslu morao objašnjavati o čemu se radi, a njegovim suradnicima je bilo teško koncentrirati se na rad jer je telefon stalno zvonio.

Kao primjer o kojem broju poziva se radilo, naveo je razdoblje od 8. studenog do 22. studenog prošle godine kada ga je E. nazvao čak 1.262 puta na službeni telefon!

Majka: Govorio mi je da će me uništiti, da sam i ja kurva, da ću ostati bez posla

I njegova supruga je potvrdila da je neprestano nazivao na njihov kućni fiksni telefon, a potom i na njihove mobitele.

– Postajao je sve neugodniji i nasrtljiv, govorio joj je da je njezin sin kurva u Zagrebu, da će ju uništiti, da ju prati, da je i ona kurva, da će ostati bez posla, da zna gdje su joj djeca i da će joj od života napraviti pakao. Navela je da se stoga prestala javljati na mobitel, pa joj je okrivljenik slične izjave počeo slati u porukama. Zvao ih je i usred noći, a kada ih je počeo zvati i na posao, obratili su se policiji i državnom odvjetništvu za pomoć – navedeno je u optužnici.

Počeo zvati i braću, čak i u Bruxelles

Nakon što je 17. studenoga Državno odvjetništvo izdalo mjeru zabrane kontaktiranja, napokon ih je prestao nazivati. Međutim, tad je sestri bivšeg dečka počeo slati poruke putem Facebooka, jednog brata je počeo zvati u Bruxelles, a drugoga na fakultet u Rijeku.

Zbog toga je nakon osam dana izdana nova mjera opreza, pa su tada napokon prestali pozivi.

Okrivljeni E.H. je u svojem iskazu naveo da je on odlučio ostaviti B.Ž., no da ga je Čakovčanin molio da to ne čini, jer ne može bez njega. O tome su, naveo je, svakodnevno raspravljali putem telefona.

Naveo je da su negdje početkom listopada roditelji saznali za njihovu vezu, a da je otac uzeo telefon i B.Ž.-u rekao da više ne može biti s njim u vezi.

– S vremena na vrijeme je B.-u bio blokiran mobitel, a to je bilo kad je bio u blizini roditelja. Kad ga nije mogao dobiti, navodi da bi ga zvao doma na telefon. Jednom prilikom se javio njegov otac i napao ga i opet mu rekao neke stvari. Navodi da ga je iz nepoznatog razloga bivši dečko potom prijavio policiji i državnom odvjetništvu, pa je zaključio da je bolje da se makne od svega, shvatio je da je gotovo između njih pa s njim više nije kontaktirao. Žao mu je što se sve to dogodilo, žao mu je što je bivši dečko otišao na policiju, možda je morao, ali, navodi da ga je zvao i nakon što ga je prijavio. Kad je dobio zabranu kontakata iz državnog odvjetništva, shvatio je da je sve gotovo, iz nekog njemu nepoznatog razloga – navedeno je u optužnici.

Čakovčanin: Roditelji su upoznati s mojom seksualnom orijentacijom i ne brane mi intimne veze s drugim muškarcima

Čakovčanin je istaknuo da su njegovi roditelji upoznati s njegovom seksualnom orijentacijom i ne brane mu intimne veze s drugim muškarcima, a to su potvrdili i njegovi otac i majka.

DORH: Kazna zatvora uvjetno

Općinsko državno odvjetništvo je napomenulo da je u ovom postupku nesporno dokazano da je 39-godišnji E. počinio kaznena djela za koja se tereti. Predlažu da mu sud izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet mjeseci, s tim da se ne bi izvršila ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Općinskom sudu u Čakovcu su ujedno predložili i da se 39-godišnjaku produlje mjere opreza.  

Izvor:
Foto: Ilustracija / pixabay.com

Crna kronika

Dvojica muškaraca prekršila mjere samoizolacije i obveznoga kućnog liječenja, 18-godišnjak kažnjen s 16.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 26. siječnja 2021. godine u 11 sati i 40 minuta u Murskom Središću u ulici Sitnice, policijski službenici Policijske postaje Murske Središće izvršenim provjerama putem Informacijskog sustava MUP-a utvrdili su kako 34-godišnjak i 18-godišnjak ne poštuju izrečenu mjeru obaveznog liječenja od bolesti COVID-19 u kući, odnosno izrečenu mjeru sigurnosne samoizolacije.

Naime, spomenuti dvojac zatečen je na ulici, dok je provjerama putem spomenutih evidencija utvrđeno kako je 34-godišnjaku određena mjera liječenja od bolesti COVID-19 u kući, i to u razdoblju od 23. siječnja do 1. veljače 2021. godine. Kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, dovršit će se po prestanku izrečene mjere, odnosno nakon izlječenja.

Nadalje, izvršenim provjerama za 18-godišnjaka utvrđeno je kako mu je određena sigurnosna mjera samoizolacije, i to u razdoblju od 26. siječnja do 5. veljače ove godine, koju je prekršio boravkom na ulici. Nekoliko sati kasnije, točnije u 16 sati i 25 minuta, policijski službenici ponovo su zatekli spomenutog 18-godišnjaka na ulici (Mursko Središće, ulica Sitnice) u kršenju izrečene mjere samoizolacije.

Zbog počinjenja dvaju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 18-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 16.000 kuna (okrivljeniku su uručeni prekršajni nalozi).

O opisanom događaju obaviješten je nadležni Državni inspektorat.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: usred dana iz skladišta ukrali staklo dimenzija 4 x 1 metar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policija javlja o nesvakidašnjoj krađi u Varaždinu.

U ponedjeljak, 18. siječnja, oko 13 sati, iz skladišnog prostora trgovačkog centra u Ulici Gustava Krkleca u Varaždinu, dvojica nepoznatih muškaraca, otuđila su zaštitno staklo dimenzija 4 x 1 metar.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati