Povežite se s nama

Život i društvo

Prekontrolirana 42 vozila i dječje sjedalice, nepravilnosti u čak 32 slučaja

Foto: PU varaždinska

Objavljeno:

- dana

U sklopu projekta „Dani sigurnosti u prometu“ policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u utorak, 21. rujna, nadzor prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama/postoljima.

Nadzor je proveden kod dječjeg vrtića „Škrinjica“ u Vidovcu, zajedno sa savjetnicom Udruge „RODA“ te su roditeljima, bakama i djedovima pružene sve potrebne informacije o pravilnom smještaju sigurnosnih sjedalica u vozila i pokazano na koji način se djeca pravilno smještaju u njih.

Za istaknuti je kako su od ukupno obavljena 42 pregleda vozila i sjedalica, uočene nepravilnosti u čak 32 slučaja.

Najveći broj nepravilnosti odnosi se na prijevoz djece na stražnjem sjedalu bez sigurnosne sjedalice/postolja, prijevoz djece na prednjem sjedalu bez sigurnosne sjedalice/postolja, sigurnosna sjedalica nije odgovarajuća s obzirom na dob, visinu i težinu djeteta, pojasevi nisu dovoljno pričvršćeni i zategnuti i drugo.

Policijski službenici su tijekom akcije vozačima uručili promidžbeni materijal udruge „RODA“, letak „Autosjedalica – uvijek i bez iznimke“.

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Život i društvo

Učenici Srednje škole Novi Marof odlični na državnom natjecanju iz geografije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Osnovna škola „Lijepa naša“ u Tuhlju u Krapinsko-zagorskoj županiji bila je domaćin državnog natjecanja u geografiji na kojem je sudjelovalo i troje učenika iz Srednje škole Novi Marof koji su postigli izvrsne rezultate.

Sanjin Milevčić (2.g) zauzeo je drugo mjesto. Isti uspjeh postigla je i Jasmina Klopotan (4.e), dok je njezin kolega iz razreda Matej Koren potvrdio izvrsne uspjehe novomarofske Srednje škole plasmanom na 4. mjesto.

Milevčić se natjecao u vrlo jakoj konkurenciji učenika 2. razreda gimnazije te je najbolje riješio istraživački rad, a do prvog mjesta ga je dijelilo samo 0,5 boda.

Klopotan i Koren iskazali su se kao ponajbolji poznavatelji geografije među natjecateljima strukovnih škola (B kategorija). Treba istaknuti da je Matej Koren, učenik s tjelesnim teškoćama, imao najbolje riješeni ispit znanja. Do ovih izvrsni rezultate učenike je vodio njihov mentor prof. Dominik Benjak.

Što se tiče samog natjecanja, ono je održano u dva termina. Za maturante je natjecanje bilo održano online u matičnim školama krajem svibnja, dok je za ostale učenike natjecanje održano u OŠ „Lijepa naša“ u Tuhlju od 5. do 7. lipnja 2023. Natjecanje je organizirano u dva dijela. Prvog dana učenici su pisali istraživački rad, a drugog dana ispit znanja.

Ravnatelj škole Nikola Žganec čestitao je učenicima i mentoru na sjajnom uspjehu, dodavši da su upravo uspješni učenici i njihovi odlični rezultati najbolji promotori Srednje škole Novi Marof.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje