Povežite se s nama

Zabava & Stil

Prekrasni konji u nedjelju na Konjičkim igrama u Zelendvoru

Objavljeno:

- dana

Zabava & Stil

Festival balona na vrući zrak u Prelogu posljednjeg vikend u kolovozu uz još bogatiji program

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Posljednji vikend u kolovozu rezervirajte za Festival balona na vrući zrak u Prelogu.

Već tradicionalni posljednji vikend u kolovozu, onaj od 29. kolovoza do 1. rujna rezerviran je za najšareniji outdoor festival – Festival balona na vrući zrak Prelog.

Festival balona na vrući zrak po treći se put održava na jedinstvenoj Marini Prelog, omiljenom izletištu mnogih, a velebni baloni na vrući zrak okupirati će ove godine Prelog i okolicu na čak četiri dana

Ove godine sve posjetitelje očekuje i nekoliko novosti. Uz sam festival balona ove godine će Prelog ugostiti i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u letenju balonima na vrući zrak.

– Festival se po treći put vraća u Prelog i zahvalan sam Balon klub Zagreb (Zagreb Balloon Club) i svim organizatorima što su i ove godine odabrali učiniti Prelog i obale Drave najljepšim mjestom za provesti vikend u Hrvatskoj – rekao je Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga.

– Festival ove godine uvodi i dodatni faktor natjecanja, na koje nam stižu neki od najboljih balonaških timova iz cijelog svijeta koji će se nad Prelogom i okolicom nadmetati u svojim vještinama upravljanja ovim fantastičnim letjelicama. S obzirom na dugu tradiciju i povezanost grada Preloga s vrhunskim sportom drago nam je da je naš već tradicionalan festivala balona izrastao u vrhunsku sportsku manifestaciju. Iznimno nam je drago i da su građani Preloga i brojni posjetitelji tu tradiciju prepoznali i prihvatili tako da za vrijeme festivala naš grad zaista vrvi posjetiteljima. Naravno, kao i svih ovih godina pripremamo i odlične koncerte te cjelodnevne Piknike na Dravi! – najavili su organizatori.

Nadolazeće prvenstvo i festival balona komentirao je i Igor Mikloušić, organizator i predsjednik Balon klub Zagreb (Zagreb Balloon Club): „Festivali balona prekrasna su prilika i za poletjeti balonom i za uživanje u prizorima neba obojenog ovim nježnim divovima, no veselim se da ćemo ove godine naše sugrađane upoznati i s još jednom – natjecateljskom – dimenzijom balona. Cilj balonaških natjecanja je testirati vještine pilota u upravljanju ovim načelno neupravljivim letjelicama. Piloti balona i njihovi timovi tako moraju demonstrirati da mogu svoje balone usmjeriti do unaprijed određenih ciljeva. Baloni pritom nemaju kormila niti volane i jedino što piloti imaju na raspolaganju je gorionik uz pomoć kojega mijenjaju visinu leta i vještinu da “love” povoljne vjetrove kako bi došli do cilja. Cijevi su najčešće velike mete koje se postavljaju na tlu, a prizori balona koji se spuštaju na visinu od nekoliko centimetara od tla kako bi bacili markere na mete zaista ostavljaju bez daha”

Prvi baloni iznad Međimurja biti će vidljivi već početkom tjedna uoči festivala, jer pristižu i mnoge strane ekipe.

– Na Otvoreno prvenstvo Hrvatske nam stiže 20 ekipa iz cijelog svijeta, od Australije, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, do Velike Britanije, Belgije, Italije, Austrije, Makedonije i naravno Hrvatske. Direktor natjecanja biti će Christoph Fraisl iz Austrije, koji će sa svojim timom, kroz sedam planiranih letova, postaviti izazovan program za natjecatelje. Uz to, u Prelog stiže još desetak timova rekreativaca iz cijele Europe što znači da na nebu iznad Preloga možemo očekivati preko 30 balona! Kao i do sada, planiramo i čarobne noćne iluminacije, grupna uzlijetanja, kao i podizanja najsretnijih posjetitelja na vezani let, a biti će moguće i rezervirati svoje mjesto u košari za slobodni let. Za sve informacije i detalje pratite profile festivala na društvenim mrežama ili nam se javite na [email protected] – dodali su organizatori.

Uz same balone, na festivalu se priprema i velika gastro zona – Piknik na Dravi, ali i nekoliko koncerata, dječji kutak Sims, te mnoge druge cjelodnevne aktivnosti. U petak, subotu i nedjelju posjetitelje očekuju večernji koncerti, a tko dolazi ćete saznati u narednim danima. Uz bendove i glazbenike, tu je i podrška DJ-eva, voditelji koji će prezentirati i pratiti s posjetiteljima letove, natjecanja i uzlete, ali i veliki dječji kutak koji vode i organiziraju odlični animatori iz Dječjeg kluba Sims.

– U najvećem gastro kutku moći ćemo uživati u hrani koju priprema čak sedam food truckova, odnosno domaćih gastro specijalista, od Bajzovih dvora, do Pomodora, Špizze, Škartoca ljubavi i mnogih drugih. Pripremamo vam i veliku ljetnu terasu na kojoj ćete se moći odmoriti, uživati u suncu na pikniku, ali i opustiti se u šetnji najljepšom pozornicom u Hrvatskoj – onoj na Marini u Prelogu – rekao nam je Krešo Biškup iz organizacije.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Na velikoj pozornici kod Starog grada Špancirfest otvara Prljavo kazalište, a megapopularni Baby Lasagna nastupa u utorak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Baby Lasagna/Facebook

Ovogodišnji Špancirfest, koji traje od 23. kolovoza do 1. rujna, donosi više od 500 programa.

>> Špancirfest uz 500 programa, Baby Lasagnu, Cetinskog, Prljavce, Psihomodo pop, Majke, M.O.R.T….

Svake je godine najatraktivniji program na velikoj, Pan pozornici, kod Starog grada.

Turistička zajednica Grada Varaždina objavila je kada će tko nastupiti na navedenoj pozornici.

Prljavo kazalište nastupa prvog dana Špancirfesta, odnosno 23. kolovoza. Dan kasnije, u subotu, skakat će se uz M.O.R.T. i Savršene marginalce. Nedjelja, 25. kolovoza, pak je rezervirana za Gorana Barea i Majke.

Naša ovogodišnji predstavnik na Euroviziji Baby Lasagna na najvećoj pozornici nastupa u utorak, 27. kolovoza. Istog dana publika će uživati u glazbi benda Dodger Artfool.

Zasigurno će brojni obožavatelji doći na koncert Tonyja Cetinskog u srijedu, 28. kolovoza.

Varaždinski bend The Fakin’ Lajsne na Pan pozornicu staje u petak, 30. kolovoza. Dan kasnije, odnosno subota, je rezervirana za Rock operu.

Špancirfest koncertom 1. rujna zatvara Psihomodo pop.

Većina koncerata počinje u 21 sat.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje