U prostorima Hrvatskih cesta u Zagrebu održan je radni sastanak na temu razvoja prometne infrastrukture na području Grada Preloga. Kao prioritetni cestovni projekt istaknuta je gradska obilaznica. Projekt obilaznice je pred ishođenjem građevinske dozvole, nakon čega slijede otkup zemljišta te raspisivanje natječaja za radove na obilaznici.

Raspisivanje natječaja očekuje se do kraja ove godine. Trasa obilaznice dužine 6835 metara započet će od državne ceste D-20, zapadno od ulaska u Prelog. Prolazit će preko poljoprivrednog zemljišta sjeverno od naseljenoga područja Grada, preko županijske ceste Ž2026 te se nastaviti prema naselju Cirkovljan kojeg također obilazi sa sjeverne strane. Istočno od Cirkovljana obilaznica će se spojiti na postojeću trasu D-20. Procijenjena vrijednost radova je oko 60 milijuna kuna.

Uz gradonačelnika Ljubomira Kolareka i pročelnika Željka Poredoša, na sastanku su sudjelovali predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin Davor Bobičanec te ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Komentari

Komentara