U petak, 29. ožujka, u Domu kulture u Prelogu predstavljen je novi, 21. broj satiričko-humorističkog lista “Pikač”!

Ove je godine obilježena i 80. obljetnica od izlaska prvoga broja “Pikača”, što je dobar pokazatelj visoke razine kvalitete lista. Naime, nema “zamora materijala”, ni hiperprodukcije, već se u brojeve uvrštavaju samo one zanimljivosti koje su to zaslužile.

Za ovogodišnji su broj “Pikača”, osim glavnog i neodgovornog urednika Ivice Betija, zaslužni suradnici Maja Kralj, Stjepan Naranđa i Studio Vipro Prelog (grafičko oblikovanje) te Dominika Lukačić Murković, Đuro Bel, Davor Sokač, Vinko Rojko, Ivan Grahovec, Juraj Kolarić, Miroslav Gakić i Vlasta Vugrinec (autori tekstova), kao i Damir Novak (autor karikatura).

Veći dio autora prisustvovao je promociji u Domu kulture. Na pozornici im se pridružio gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek koji je zahvalio autorima. Izrazio je nadu da će svekoliko čitateljstvo “Pikač” zabavljati još niz godina. Promociju je uveličao i Mladen Medak Gaga koji je izveo predstavu “Kajbare: zaglazbancije i politikancije”. Radi se o kabareu s elementima stand upa, putem kojega je Gaga progovorio o svakodnevnim problemima maloga čovjeka.

“Pikač” je tiskan u 1700 komada. Svoj primjerak potražite na nekome od brojnih “hotpointova” u Prelogu.

Komentari

Komentara

loading...