Grad Prelog i Međimurska županija bit će od 15. do 21. srpnja domaćini 39. Svjetskog ribolovnog prvenstva za klubove.

Zasad je prijavljeno 30 klubova iz cijeloga svijeta, a očekuje se petstotinjak natjecatelja koji će svoje vještine testirati upravo u Međimurju, koje je prepoznato kao jedna od najboljih destinacija sportskog ribolova.

– Međimurskom ribolovnom savezu ovo je domaćinstvo petog svjetskog prvenstva, što nam daje ogromno iskustvo u organizaciji velikih događaja – istaknuo je predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zoran Pfeifer.

Otvaranje prvenstva održat će se u Parku Mladosti u Prelogu. Stožer Svjetskog prvenstva bit će u Hotelu Panorama, dok će se samo natjecanje održati uz kanal HE Čakovec koje nudi bogatstvo ribljeg svijeta pa će ribiči moći uloviti nosare, mrene, deverike, uklije, poduset, klenove i brojne druge vrste riba.

Na predstavljanju Svjetskog prvenstva u Međimurju sudjelovali su i predsjednik Hrvatskoga športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever, zamjenici župana Međimurske županije Josip Grivec i Sandra Herman te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Komentari

Komentara