FOTOIvan Agnezović

Veselo je bilo protekle subote ispred Doma kulture u Prelogu. Turistička zajednica Grada Preloga je u sklopu 23. Tjedna župnog Caritasa organizirala Dane kruha i zahvale. Bila je to prilika da se brojnim posjetiteljima predstave udruge s područja Preloga, koje su svaka na svoj način sudjelovale u bogatom kulturno-zabavnom programu.

– Cilj manifestacije je pokazati bogatstvo tradicije i baštine našega kraja kroz izložbu plodova zemlje i degustaciju kruha i kolača. I ove godine u program Dana kruha i zahvale uključili su se učenici naših škola, predstavnici udruga te brojni poljoprivredni proizvođači – rekli su organizatori iz Turističke zajednice Grada Preloga.

Posebno veselo bilo je na kuhanju bograča. Opojni mirisi iz kotlića privukli su sve posjetitelje, a u pripremu bograča uključile su se brojne udruge s gradskog područja: Dobrovoljno vatrogasno društvo Prelog, Nogometni klub Naprijed iz Cirkovljana, Nautički klub Labud, Udruga „Laganini“, Društvo osoba s invaliditetom Međimurske županije, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Ogranak Prelog te Nogometni klub Mladost Komet iz Prelog. Kao posebni gosti svojim su se specijalitetima predstavili i gosti iz mađarskog Sumartona, članovi Kulturno-umjetničkog društva Sumarton.

Među brojnim udrugama i poljoprivrednim gospodarstvima svoje su mjesto zauzeli i učenici osnovnih škola iz Draškovca i Preloga te Srednje škole Prelog. Za glazbeni dio programa Dana kruha i zahvale pobrinuo se glazbeni sastav El Combo. Manifestaciji se priključio i Oldtimer klub Classic iz Preloga, koji je pozornost posjetitelja privukao izložbom oldtimer automobila.

Na svoje su došli i najmlađi jer je u organizaciji Društva „Naša djeca“, u suradnji s Međimurskom udrugom za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID), održana dječja radionica „Tepih u gradu“, čime je obilježen završetak Dječjeg tjedna.

Komentari

Komentara