UEFA i njen predsjednik Aleksander Čeferin su u 55 europskih nacionalnih saveza poslali prijedlog da se, s obzirom na pandemiju koronavirusa i prekide državnih  prvenstava na neodređeno vrijeme, klubovi koji će sljedeće sezone igrati Ligu prvaka i Europa ligu odaberu prema trenutnom stanju na ljestvicama, otkriva španjolski AS pred sutrašnji sastanak UEFA-e i europskih nogometnih saveza.

Navodno je plan UEFA-e da prvacima budu proglašeni oni koji su u trenutku prekida prvenstva bili prvoplasirani na ljestvici. U Hrvatskoj bi to bio Dinamo, u Španjolskoj Barcelona, u Italiji Juventus, a u Engleskoj Liverpool. Ovakvom odlukom bi u najjačim ligama najviše bili pogođeni Lazio i Real, drugoplasirane momčadi u Italiji i Španjolskoj, koje su se do kraja prvenstva trebale s Juventusom i Barcelonom boriti za naslove.

UEFA će prema trenutnom stanju na ljestvicama odabrati i klubove koji će sljedeće sezone igrati Ligu prvaka i Europa ligu (to znači da bi Hrvatsku u kvalifikacijama Lige prvaka predstavljali Dinamo i Rijeka), a savezima će dati preporuku da ne bude ispadanja iz liga.

Nogometaši Varaždina tako ne bi ispali iz 1. HNL.

Izvor: Index

Komentari

Komentara