Povežite se s nama

Međimurje

Premijer Andrej Plenković u Međimurju obišao i Belicu te Međimursko veleučilište

HDZ Međimurske županije/Općina Podturen

Objavljeno:

- dana

Hrvatski premijer Andrej Plenković posjetio je u utorak, 23. ožujka, Međimurje i HDZ Međimurske županije.

Tom je prilikom obišao školsko-sportska igrališta u Podturnu, općinu Belica i Međimursko veleučilište.

Na Belici je proizvođačima krumpira dodijeljeno 12 ugovora za izgradnju specijaliziranih skladišta. Uručio ih je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek, a primili su ih OPG Štampar, Pozderec d.o.o., Agrobela d.o.o., Poljoprivredni obrt Anđelko Krnjak, Poljoprivredna zadruga Varaždinsko povrće, Agro-Polje d.o.o., OPG Predrag Varga, OPG Dejan Debelec, OPG David Horvat, Agro Belica d.o.o., OPG Mirjan Dodlek i OPG Tomislav Braniša.

Plenković je naglasio da je Ministarstvo poljoprivrede reagiralo na vrijeme, s obzirom na zabranu tvari klorprofam (u proizvodima kao što je “Tuberite”) koja je izvan zakona stavljena uredbom EU.

Nakon toga posjetio je Međimursko veleučilište u Čakovcu i obišao Centar održivog razvoja. Izrazio je zadovoljstvo kvalitetnim programima na Veleučilištu te investicijama u znanstvenoistraživačke centre na području na kojem je nekad bila vojarna.

Dekan MEV-a Igor Klopotan zahvalio je predsjedniku Vlade na posjetu, ujedno zahvalivši na pokroviteljstvu međunarodne znanstvene konferencije koja se svaki godine održava u Toplicama Sv. Martin.

– Suradnja je intenzivna, a rezultat je završen elaborat za novi diplomski studij Računarstva i novi stručni studij strojarstva, koji će biti spremni čim završimo reakreditacije – dodao je Klopotan.

Uz premijera dijelom delegacije bili su i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ujedno predsjednik HDZ-a Međimurske županije, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te gradonačelnik Murskoga Središća Dražen Srpak.

Međimurje

U Međimurju 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 282 uzorka, od čega je evidentirano 66 pozitivnih nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,4 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 9. svibnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 96 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 536.

Tijekom jučerašnjem dana brzim antigenskim testovima testirano je 246 osoba, od čega je SARS-CoV-2 virus dokazan kod jedne osobe.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 55.649 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 89 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata primljena su 4 pacijenta, a 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, stare 82 i 80 godina.

Tijekom ovoga tjedna u Međimurskoj županiji ukupno su cijepljene 6474 osobe (5101 prva doza i 1373 druge doze) na svim punktovima i zdravstvenim ustanovama.

Tijekom subote cijepljeno je 2050 osoba na 3 punkta. U Nedelišću je cijepljeno 964 osoba, u Murskom Središću 544 osoba, a u Prelogu 542 osobe.

Ukupno je s današnjim danom utrošeno 32.285 doza. Barem jednom dozom cijepljeno je 26.045 osoba, što je 29 posto stanovništva Međimurja starijeg od 16 godina.

Dodajmo da se u ponedjeljak u školske klupe vraćaju svi učenici osnovnih i srednjih škola.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati