Povežite se s nama

Život i društvo

Premijer Plenković: Stožer će sutra objaviti mjere po županijama

Objavljeno:

- dana

U ovom trenutku smo na 7. mjestu u EU po incidenciji, a na 11. mjestu po smrtnosti. Vidimo da nam se povećava četvrti tjedan za redom broj zaraženih i broj smrtnosti. U posljednja dva dana smo imali više od 1000 novooboljelih slučajeva.

– Naš hrvatski model borbe protiv virusa je bez policijskog sata, bez potpunog zatvaranja, bez zatvaranja trgovina, kazališta, kina, muzeja, sa školom koja funkcionira, s preporukama za prijevoz u javnom prometu… Ključni faktor je osobna odgovornost – rekao je premijer Plenković danas piše vecernji.hr.

Posebno će sutra Stožer reći što se može učiniti u pojedinim županijama jer su razlike velike. Primorski dio stoji puno lošije, kontinentalni dio je sada puno bolji, poručio je.

– Nije nitko govorio o propusnicama za Uskrs, nema nikakvih propusnica, to nije opcija – rekao je premijer.

Konferenciju za medije dana je održao i Robert Vugrin, šef Stožera Varaždinske županije, ali reako je da se zasad ne uvode nikakve nove mjere u Varaždinskoj županiji.

Varaždinska županija: 46 novozaraženih koronom, u ožujku 10-ak kršenja samoizolacije

Iz izvora bliskog Stožeru Index doznaje da se neće ići u zatvaranje županija ni u lockdown, ali će se zato postrožiti kontrole. Tu se prvenstveno misli na ugostitelje.

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje