Povežite se s nama

Život i društvo

Premijer poručio roditeljima: “Ako se ide na posao može se ići i u školu u ponedjeljak”

Objavljeno:

- dana

Mnogi roditelji zbunjeni su poslati ili ne svoje đake od 1. do 4. razreda u školu 25. svibnja.

Nakon što je HZJZ olabavio mjere za odlazak u školu prema svemu sudeći škola i dalje nije obavezna za učenike nižih razreda, ali izgleda da se roditeljima preporučuje da djecu pošalju u školu u ponedjeljak.

Danas je u Svetom Iliji počela gradnja nove osnovne škole, a premijer Plenković i mnistrica Divjak rekli su tamo da nema razloga da djeca nejdu u školu.

– HZJZ je revidirao svoje upute jer je epidemiloška slika bitno drugačija nego prije šest ili sedam tjedana. Imamo vrlo mali broj novozaraženih koronavirusom. To znači da nema nikakvog razloga da djeca ne bi bila u školama od ponedjeljka. I ministrica to govori. Ne vidim što bi to trebalo priječiti roditelje ili đake da nejdu u školu ukoliko smo rekativirali sve što se može reaktivirati. Nastava traje do 26. lipnja, i ne vidim razloga da djeca nejdu u školu ako su se ljudi vratili na posao. Dokazano je i da su se djeca pokazala najotpornija na zarazu. Ako se ide na posao može se ići u školu. Ne vidim nikakav problem osim da se ovo pitanje problematizira na društvenim mrežama – jasan je Plenković.

Premijer je dodao da je struka procijenila da viši razredi osnovnih škola i srednjoškolci ne moraju u školu jer su osigurani drugi mehanizmi praćenja nastave.

– Djeci je mjesto u školi. Imaju priliku raditi na vještinama koje je jako teško razvijati online. Bez straha i bojazni pošaljite djecu u školu. Škola je otvorena za sve i svi trebaju ići u škole, ali ovo nije redovita situacija – rekla je u Svetom Iliji ministrica Divjak.

Istaknula je i kako moramo vjerovati epidemiolozima.

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!