Mnogi roditelji zbunjeni su poslati ili ne svoje đake od 1. do 4. razreda u školu 25. svibnja.

Nakon što je HZJZ olabavio mjere za odlazak u školu prema svemu sudeći škola i dalje nije obavezna za učenike nižih razreda, ali izgleda da se roditeljima preporučuje da djecu pošalju u školu u ponedjeljak.

Danas je u Svetom Iliji počela gradnja nove osnovne škole, a premijer Plenković i mnistrica Divjak rekli su tamo da nema razloga da djeca nejdu u školu.

– HZJZ je revidirao svoje upute jer je epidemiloška slika bitno drugačija nego prije šest ili sedam tjedana. Imamo vrlo mali broj novozaraženih koronavirusom. To znači da nema nikakvog razloga da djeca ne bi bila u školama od ponedjeljka. I ministrica to govori. Ne vidim što bi to trebalo priječiti roditelje ili đake da nejdu u školu ukoliko smo rekativirali sve što se može reaktivirati. Nastava traje do 26. lipnja, i ne vidim razloga da djeca nejdu u školu ako su se ljudi vratili na posao. Dokazano je i da su se djeca pokazala najotpornija na zarazu. Ako se ide na posao može se ići u školu. Ne vidim nikakav problem osim da se ovo pitanje problematizira na društvenim mrežama – jasan je Plenković.

Premijer je dodao da je struka procijenila da viši razredi osnovnih škola i srednjoškolci ne moraju u školu jer su osigurani drugi mehanizmi praćenja nastave.

– Djeci je mjesto u školi. Imaju priliku raditi na vještinama koje je jako teško razvijati online. Bez straha i bojazni pošaljite djecu u školu. Škola je otvorena za sve i svi trebaju ići u škole, ali ovo nije redovita situacija – rekla je u Svetom Iliji ministrica Divjak.

Istaknula je i kako moramo vjerovati epidemiolozima.

Komentari

Komentara