Povežite se s nama

U fokusu

Preminuo ugledni profesor FOI-ja prof. dr. sc. Boris Zver

Objavljeno:

- dana

NAPUSTIO NAS

Iznenada, u 76. godini života preminuo je ugledni profesor FOI-ja prof. dr. sc. Boris Zver.

Rođen je 17. studenog 1940. godine u Sestrancu, u općini Lepoglava.

Osnovnu školu završio je u Lepoglavi 1955., a srednju ekonomsku u Čakovcu 1959. Diplomirao je 1965. godine na području mikro-ekonomije (Ekonomski fakultet u Zagrebu). Magistrirao je 1978. godine (Fakultet za vanjsku trgovinu, Zagreb – područje poslovnog upravljanja). Na FO-ju je počeo raditi 1975. godine. 

Kreator je nastavnog plana i programa te utemeljitelj predmeta Teorija odlučivanja s naglaskom na poslovne aspekte odlučivanja.

Doktorirao je u području društvenih znanosti (ekonomije) na FOI-ju 1981. godine, bio je prodekan, te dekan od 1983. do 1987. te od 1990. do 1995. godine.

Područja njegovog nastavnog i istraživačkog rada bila su poslovno odlučivanje s naglaskom na deskriptivnu teoriju odlučivanja, upravljanje, mjerenje uspješnosti informacijskih sustava i mnoga druga.  Kreator je nastavnog plana i programa te utemeljitelj predmeta Teorija odlučivanja s naglaskom na poslovne aspekte odlučivanja, kao i predmeta Ekonomika informacijskih sustava. Bio je dugogodišnji nositelj predmeta Teorija odlučivanja i Ekonomika informacijskih sustava na dodiplomskom studiju FOI-ja, te predmeta Poslovno odlučivanje na poslijediplomskom studiju.

Autor je nekoliko knjiga, od kojih izdvajamo knjigu Informacijski sistemi u uredskom poslovanju koju je objavio 1990. godine.

Posljednji ispraćaj poznatog varaždinskog profesora je danas, na varaždinskom groblju u 14 sati.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Varaždin: Pod naplatu i veliko parkiralište kod zgrade bivše Glazbene škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ovih dana pod naplatu je stavljeno i jedno od posljednjih besplatnih parkirališta u centru Varaždina. Naime, na parkiralištu u Ulici Kralja Petra Krešimira IV kod zgrade bivše Glazbene škole, u kojoj je neko vrijeme djelovao i DND, osvanule su table s informacijom o naplati parkiranja u 2. zoni.

Iako Varaždinci negoduju radi uzurpiranja besplatnih parkirnih mjesta, ovaj put Grad tu ne može ništa. Naime, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok tvrdi da je riječ o privatnoj parceli u vlasništvu FOI-ja.

– Nažalost, taj prostor nije gradski od 2013. godine, kada ga je bivši gradonačelnik Goran Habuš predao FOI-ju. Riječ je o ugovoru koji je meni osobno potpuno neprihvatljiv, jer su dobili na korištenje gradsko zemljište bez klauzule u kojoj stoji do kojeg roka su ga dužni privesti svrsi – naglasio je Čehok.

Dodao je da je „FOI taj koji određuje pravila igre u tom prostoru“. No, ukazao je i da su netočne informacije kojima se špekulira da „Grad i Crtorad stoje iza ovog poteza“.

– To nema nikakve veze s Gradom Varaždinom, jer nismo vlasnici ni tog zemljišta ni parkinga. Smatram da je taj parkirni prostor trebao ostati besplatan – zaključio je gradonačelnik.

Odgovor na to zašto je i kako FOI stavio parking pod naplatu, zatražili smo od Fakulteta organizacije i informatike, te ćemo ga objaviti kad pristigne u redakciju Regionalnog tjednika.     

Nastavite čitati

U fokusu

Petak: u Hrvatskoj koronavirusom zaražene još 643 osobe, a preminule su 32

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježena su 643 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3321, priopćio je 22. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1518 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 145 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 227.969 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4770 preminulo, ukupno se oporavilo 219.878 osoba, od toga 796 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.878 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.144.819 osoba, od toga 4863 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati