Povežite se s nama

Život i društvo

Preminuo Varaždinac Vladimir Pletenac, poznati pedagog i psiholog

Objavljeno:

- dana

Počivao u miru

U 88. godini jučer je u Varaždinu  preminuo prof. dr. sc. Vladimir Pletenac, naš poznati pedagog i psiholog, dugogodišnji redovni profesor Učiteljskog fakulteta te Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Vladimir Pletenac rođen je u Čakovcu 1928. godine, diplomirao je pedagogiju i psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao pedagogiju. Profesor doktor Vladimir Pletenac bio je jedan od naših najistaknutijih stručnjaka za obrazovne tehnologije, autor niza stručnih i znanstvenih radova, koji je predavajući kolegij Didaktika na Filozofskom fakultetu te kolegij – Metodika nastave priride I društva, za nastavna zvanja pripremio generacije naših nastavnika i profesora.

Bio je pionir sustavnog proučavanja uloge televizije u odgoju i obrazovanju te autor cijenjenog priručnika – Kako treba učiti. Prof. dr. Vladimir Pletenac bio je i aktivni sportski djelatnik, koji je aktivno igrao rukomet u zagrebačkim rukometnim klubovima, a kasnije je bio i trener nekoliko ovdašnjih klubova. Bio je i pasionirani tenisač i skijaš.

Posljednji ispraćaj dr. sc. Vladimira Pletenca bit će u srijedu, 10. svibnja u 13 sati i 15 minuta na varaždinskom groblju.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Bosilj inicirao da se smanji cijena ulaznica za klizalište, evo koliko sada koštaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj inicirao je da se posjetiteljima klizališta Ledena čarolija smanji cijena ulaznica.

U dogovoru s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predragom Ciglarom, kako bi se što većem broju građana i posjetitelja omogućilo uživanje u zimskim radostima klizanja, potaknulo zajedništvo i pridonijelo stvaranje nezaboravnih trenutaka Adventa u Varaždinu, donesena je odluka da se cijena ulaznica smanji s četiri na tri eura.  Ako će postojati potreba, Grad Varaždin subvencionirat će Gradskoj tržnici dio troškova.

Pozivamo sve građane da iskoriste ovu priliku i dođu na klizalište sa svojim obiteljima i prijateljima. Klizalište na Kapucinskom trgu bit će otvoreno sve do 14. siječnja 2024. godine i predstavlja središnje mjesto okupljanja tijekom zimske sezone u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje