Povežite se s nama

Rukomet

Prepoznat rad s mladima

Objavljeno:

- dana

LJETNA ŠKOLA RUKOMETA

RK Varaždin nastupio je na rukometnom turniru za mlađe uzrasne kategorije u Vidovcu.

Nakon svega dvije i pol godine rada drugo mjesto na tunriru, te 4. mjesto u rukometnoj ligi dječaci B i plasman u završnici gdje su osvojili peto mjesto odlični su rezultati za mladi klub usmjeren prema mladima.

Mladi

Tako od 15. lipnja počinje Ljetna škola rukometa za dječake i djevojčice godišta od 2002. do 2005. i za svu djecu koja žele upoznati rukomet. Djeca će se uključivati u postojeće grupe kako bi se što lakše i što prije uklopili u kolektiv i prihvatili rukomet kao kolektivni sport.
Treninzi su svakodnevno od 16 do 18 sasti u Sportskom centru TTS a zavisno od grupe i uzrasta djeca će trenirati tri ili četiri puta tjedno.
Školu rukometa RK Varaždin do sada pohađa stotinjak polaznika koji treniraju i natječu se u svom godištu. Cilj je da se tijekom Ljetne škole isprofiliraju oni koji žele nastaviti i najesen trenirati rukomet te se i natjecati.
Ljetnu školu rukometa RK Varaždin aktivno podupire proslavljeni rukometni reprezentativac i olimpijac Blaženko Lacković koji je prošle godine posjetio i održao jedan trening s najmlađima. Očekuje se da će i ove godine obradovati polaznike Ljetne škole.
Kvalitetan i stručan rad sa najmlađima prepoznao je i sponzor kluba Jesen d.o.o. generalni zastupnik za Tupperware te su postali ove godine i generalni sponzor Ljetne škole rukometa. Garancija stručnog rada je i stotinu polaznika Škole rukometa u Varaždinu.
Upisi u Ljetnu školu otvoreni su već sada i svi zainteresirani mogu se upisati u grupe. Dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail [email protected] ili na mob. 091/2601-501.

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje