POU

Pretpremijera prvog varaždinskog dugometražnog filma “Ufuraj se i pukni”, u režiji Ljubomira Kerekeša, održat će su u Varaždinu u kinu Gaj 27. ožujka u 20 sati.

Film koji traje sat i 25 minuta je nastao prema scenariju istoimene i izuzetno uspješne predstave Kerekesh Teatra. U kinima se film počinje prikazivati 4. travnja, a pretpremijera u Varaždinu organizirana je u suradnji s Rotary clubom Varaždin Jug i POU Varaždin.

Sva sredstva od ulaznica bit će donirana za projekt “Rotary STEM LAB Varaždin“ u Elektrostrojarskoj školi, kojim će se omogućiti razvoj materijala, opreme i radionica iz STEM područja za osnovne škole na području Varaždinske županije, a sve u svrhu ranog prepoznavanja afiniteta osnovnoškolske djece za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Osiguravanje takvih materijalnih uvjeta neophodno je za usmjeravanje mladih ljudi prema kvalitetnom educiranju i budućoj konkurentnosti na modernom tržištu. U ovaj će projekt biti uloženo oko 300.000 kuna.

Supernova

– Film je sniman u kolovozu 2018. godine, a glumi više od 30 glumaca. “Ufuraj se i pukni” je film koji će publika od početka do kraja gledati s osmjehom na licu. Film u Varaždinu je najranija izvedba za koju publika može kupiti ulaznicu. Drago mi je da je ovo i dobrotvornog karaktera te u srcu Varaždina. Radit ćemo druženja s publikom diljem Hrvatske, a u Varaždin ćemo pozvati i ekipu filma. Pozivamo sve na druženje – kazao je Jan Kerekeš.

Ulaznice se mogu kupiti u suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu po cijeni od 50 kuna.

Komentari

Komentara