Povežite se s nama

Crna kronika

Pretragama kod dvojice mladića (28 i 23) pronađeni droga, oružje, streljivo…

Objavljeno:

- dana

U utorak, 20. listopada, u 22 sata i 45 minuta u Nedelišću u Grobljanskoj ulici prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske uprave međimurske zaustavili su osobni automobil BMW čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 23-godišnjak.

Prilikom zaustavljanja automobila policijski službenici su primijetili da suvozač iz automobila izbacuje nepoznate predmete. Nakon zaustavljanja pregledano je mjesto događaja kojom prilikom su pronađene i od 23-godišnjaka oduzete dvije PVC vrećice ispunjene marihuanom ukupne mase 119,91 grama.

Vozač i suvozač su uhićeni te privedeni na kriminalističko istraživanje.

Sutradan, 21. listopada u Nedelišću i Čakovcu, temeljem naloga Općinskog suda u Čakovcu izvršene su pretrage doma i drugih prostorija kojima se koriste 28-godišnjak i 23-godišnjak.

Pretragom doma u kojem prebiva 28-godišnjak policijski službenici pronašli su PVC vrećicu ispunjenu marihuanom ukupne mase 319,1 grama, PVC vrećicu ispunjenu amfetaminom, tzv. speedom ukupne mase 15,8 grama, digitalnu vagu, 36 komada pištoljskog streljiva kalibra 7,62 mm, plinski pištolj i 34 komada puščanog streljiva kalibra 7,62 mm.

Pretragom doma u kojem prebiva 23-godišnjak pronađena je marihuana ukupne mase 0,7 grama, digitalna vaga, nekoliko desetaka tisuća kuna, 6 ampula (zapremine od jednog mililitra) ispunjene lijekom Trenbolon te pet tableta testosterona.

Pronađenu drogu, lijekove, novac, vage, oružje i streljivo policijski službenici oduzeli su od uhićenika.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 28-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, utvrđeno je da je počinio prekršaje iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 23-godišnjak počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te neovlaštene proizvodnje i prometa tvarima zabranjenim u sportu zbog čega će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Nadalje, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 23-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Crna kronika

Nije jasno kako je na autocesti kod Mirkovca poginuo vozač, naložena obdukcija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 21. travnja oko 18 sati na auto cesti A-4 u blizini mjesta Mirkovec došlo je do nekontroliranog kretanja vozila i prevrtanja vozila kojom prilikom je vozač smrtno stradao. Osobnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba upravljao 59-godišnjak.

Teška prometna nesreća: na autocesti prema Zagrebu smrtno stradao muškarac

Na ravnom djelu autoceste iz neutvrđenih razloga s vozilom je prešao na desnu stranu van kolnika na zelenu površinu, gdje se nekontrolirano kretao vozilom i tom prilikom udario u nasip uz kolnik i prevrnuo se preko krova na kotače, javila je PU varaždinska.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu, kojom prilikom je liječnik utvrdio da je vozač preminuo na mjestu događaja. Po nalogu zamjenika državnog odvjetnika mrtvo tijelo je prevezeno na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija i utvrditi točan uzrok smrti.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozio bez ispita i stalno ponavljao prekršaje pa mu je oduzet automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U srijedu, 21. travnja, u 17 sati u Murskom Središću u ulici Marka Kovača zaustavljen je 24-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja Općine Vratišinec.

Utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, a kako je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj (nastaviti upravljati vozilom prije stjecanja prava), vozač je uhićen.

S obzirom na to da je recidivist u činjenju prekršaja, privremeno mu je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Protiv počinitelja podnijet će se optužni prijedlog.

Nastavite čitati