Povežite se s nama

Crna kronika

Pretragama u Novakovcu, Štefancu i Paragu pronađene tri puške

PU međimurska

Objavljeno:

- dana

Jedan od prioriteta u radu Policijske uprave međimurske i nadalje je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

– Zahvaljujemo građanima na dosadašnjoj suradnji te ih pozivamo da i nadalje dojavljuju događaje vezano uz pucnjavu i nezakonito posjedovanje oružja te minsko-eksplozivnih sredstava jer uspješna suradnja policije i građana uvelike doprinosi očuvanju povoljnog stanja sigurnosti na nekom području – kažu iz PUM-a.

Građani dojave policiji mogu proslijediti putem mobilne aplikacije „MUP-sigurnost i povjerenje“ ili dojaviti putem telefona na broj 192, odnosno slanjem e-poruke na adresu e-pošte [email protected] .

U proteklih nekoliko dana uspješnim operativnim radom policijskih službenika Policijske uprave međimurske pronađene su tri puške.

U utorak, 22. prosinca, u 21 sat i 45 minuta u Štefancu u Ulici braće Radić u nadzoru cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su Renault Megane, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak, dok su se u vozilu kao putnici nalazili 27-godišnjak i 29-godišnjak. Pregledom automobila policijski službenici kod sjedala vozača uočili su vatreno oružje te su zbog sumnje u nezakonito posjedovanje oružja uhitili spomenuti trojac te ih priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Sutradan, 23. prosinca u prijepodnevnim satima u Štefancu, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražen je Renault Megane, kojim se koristio 21-godišnjak te su tom prilikom pronađeni automatska puška (Crvena Zastava, model M70 AB2) i dva pripadajuća spremnika s 30 komada pripadajućeg streljiva. Policijski službenici Policijske postaje Čakovec oduzeli su pronađeno oružje i streljivo, dok se dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano sumnja da je 21-godišnjak s područja Općine Podturen počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade te nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 23. prosinca, u poslijepodnevnim satima u Paragu, temeljem naloga Županijskoga suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće i druge pripadajuće prostorije kojima se koristi 30-godišnjak. Prilikom pretrage policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su i oduzeli automatsku pušku (Crvena Zastava, model M70 AB2) i dva spremnika te 293 komada pripadajućeg streljiva. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano sumnja da je 30-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, prekjučer, 22. prosinca 2020. godine u ranim poslijepodnevnim satima u Novakovcu, Selskoj ulici, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće i druge pripadajuće prostorije, vlasništvo 53-godišnjak. Prilikom pretrage ispod nadstrešnice za automobil pronađeni su zakopani u zemlji puška (M48) i 124 komada streljiva. Pronađenu pušku i streljivo policijski službenici Policijske postaje Prelog oduzeli su od 34-godišnjaka. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 34-godišnjak sa šireg područja Općine Podturen počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Važno je istaknuti da su policijski službenici Policijske uprave međimurske tijekom ove godine operativnim radom na terenu oduzeli ili im je u okviru nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija” dragovoljno predano stotinjak komada raznih vrsta oružja, oko 16.000 komada puščanog i pištoljskog streljiva, dvije ručne bombe i jedna tromblonska mina.

– Podsjećamo da je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192, odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena – dodaju iz PU međimurske.

Crna kronika

U Varaždinu više osoba pretuklo dvojicu 21-godišnjaka, jedan ležao u lokvi krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Mladić je ležao u lokvi krvi – ističe naš izvor. Riječ je o nemilom događaju koji se noćas oko 0.15 sati dogodio u Varaždinu.

Na parkiralištu u Zagrebačkoj ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo je do tučnjave  više osoba.

Dvojicu 21-godišnjaka pretuklo je više osoba, a jedan je od mladića je ozlijeđen.

On je prevezen u varaždinsku Bolnicu i tamo se nalazi na liječenju.

– Imali smo dojavu o narušavanju javnog reda i mira, odnosno o tučnjavi. U tijeku je kriminalističko istraživanje – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Crna kronika

Podravski krvnik mokrim ručnikom gušio zatvorenika pedofila u varaždinskom zatvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pero Lukić (44) iz Novog Virja, jedan od najstrašnijih zločinaca moderne hrvatske povijesti koji je iz koristoljublja 2011. godine zajedno s partnericom, sada pokojnom Maricom Duvnjak, omamio i pored Križevaca živog zapalio imućnog zagrebačkog umirovljenika Hrvoja Filipovića (71), nema mira niti u zatvoru gdje služi 35 godina zatvorske kazne zbog ubojstva, piše Podravski.

U zatvoru je svakodnevno tjelesno maltretirao zatvorenika osuđenog zbog spolnog zlostavljanja djeteta zbog čega je osuđen na godinu dana zatvora.

Kako se navodi u presudi Općinskog suda u Varaždinu koja je nedavno na Županijskom sudu proglašena pravomoćnom, Pero je u varaždinskom zatvoru svakodnevno tjelesno maltretirao svog cimera pedofila.

Tukao ga je šakama po leđima i glavi, osobito u predjelu lijevog oka. Dvaput ga je sleđa koljenom udario u lijevu stranu tijela i teško ga ozlijedio. Zatvoreniku pedofilu slomio je rebra, a osim te teške ozljede, zadobio je krvni podljev bjeloočnice oka, nagnječenje prsnog koša i krvni podljev slabina.

Nepravomoćnom presudom donesenom u travnju prošle godine Pero Lukić je presudom Općinskog suda osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora, no žalio se na presudu. Županijski sud mu je u rujnu prošle godine djelomično prihvatio žalbu i kaznu umanjio na godinu dana zatvora.

Više pročitajte na Podravskom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje