Povežite se s nama

Crna kronika

Pretragom kuće u Ivanovcu nađen testosteron, sintetski kanabinoid, kokain i marihuana

Foto: PU međimurska

Objavljeno:

- dana

U utorak, 7. ožujka, u poslijepodnevnim satima u Ivanovcu, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće i druge pripadajuće prostorije, kojima se koristi 25-godišnjak.

Prilikom pretrage policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske pronašli su pet PVC smotuljaka ispunjenih materijom nalik na drogu sintetski kanabinoid sveukupne masa 113,8 grama, PVC smotuljak ispunjen drogom kokain ukupne mase 0,7 grama, PVC smotuljak ispunjen drogom marihuanom ukupne mase 1 gram, 83 ampule testosterona (ulje) te digitalnu vagu za precizno mjerenje. Pronađena droga, digitalna vaga te ampule testosterona, koje se nalaze na listi zabranjenih tvari u sportu, oduzete su od 25-godišnjaka.

Zbog neovlaštenog posjedovanja kokaina i marihuane protiv 25-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Nadalje, zbog neovlaštenog posjedovanje ampula testosterona namijenjenih daljnjoj prodaji te time počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu, protiv 25-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Oduzeta materija nalik na drogu sintetski kanabinoid dostavit će se na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, a nakon zaprimanja nalaza slijedi kvalifikacija događaja.

Crna kronika

U Poljani Biškupečkoj policija zaustavila vozača s 1,5 promila i poslala ga na triježnjenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 6. lipnja, oko 23 sati i 10 minuta u Varaždinskoj ulici u Poljani Biškupečkoj u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil.

Vozilom je pod utjecajem alkohola od 1,50 promila upravljao 45-godišnjak, javila je PU varaždinska.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Varaždin do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

U požaru u Nedelišću izgorjela pušnica te dio garaže i krovišta kuće, ozlijeđen je 80-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 6. lipnja, nešto poslije 7 sati u Nedelišću u Ulici Matije Gupca izbio je požar u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće (pušnici), koji se potom proširio na garažu i krovište kuće, javila je PU međimurska.

Požar su ugasili pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišće.

Očevidom uz stručnu pomoć inspektorice za zaštitu od požara utvrđeno je da je 80-godišnji vlasnik zapalio vatru u pušnici koja se proširila na ostatak prostorije, a potom i na garažu te krovište kuće.

U požaru je izgorjela pušnica te dio garaže i krovišta kuće, dok je 80-godišnji vlasnik kuće lakše ozlijeđen.

Nakon pružene liječničke pomoći u čakovečkoj bolnici, pušten je na kućnu njegu. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura.

O požaru će se izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje