Povežite se s nama

Crna kronika

Prevara: pošalju vam tužbu, platite 100 kuna i dobite reklame

Objavljeno:

- dana

OPREZ: LAŽNE TUŽBE ŠALJE ODVJETNIK KOJI NE POSTOJI

Varaždin nije zaobišla najnovija poštanska prevara. Građani na kućne adrese dobivaju preporučene pošiljke pod nazivom “tužba”. Kako bi ih otvorili moraju platiti stotinu kuna otkupnine, a kad ih otvore u njima se nalazi reklamni materijal. Varaždinska policija upozorava građane na oprez.

– Djelatnici ovlaštenih poštanskih poduzeća na kućnu adresu donijeli su koverte na kojima je uz njihovo ime i prezime i točnu adresu, stajala napomena „tužba“, te podatak da istu šalje odvjetnički ured iz Zagreba. Za primitak takve koverte morali su platiti nekoliko stotina kuna otkupnine i troškova poštarine, a po njihovom su otvaranju ustanovili da se u njima nalazi reklamni materijal za prodaju određenih proizvoda – javila je varaždinska policija.

Varaždinci su ove lažne tužbe policiji počeli prijavljivati u siječnju ove godine, policija ih je primila nekoliko, a smatraju da ih ima puno više-

Da se radi o fantomskom odvjetničkom uredu odvjetnika Vida Perišića koji je registriran na nepostojećoj adresi istražili su novinari Večernjeg lista. No, očito je da različita odvjetnička društva šalju te tužbe. 

– Imena odvjetničkih društava različita su i osnovano sumnjamo da se radi o fiktivnim društvima – kaže glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić.

 

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Dvojac u Trnovcu provalio u obiteljsku kuću pa ukrao razne predmete, dio vraćen vlasnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakom s područja Općine Nedelišće, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, 6. rujna oko 10.21 u Trnovcu su provalili u obiteljsku kuću, odakle su ukrali novac, mobilni telefon i razni alat u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta vraćen je vlasnici, a protiv počinitelja će se nadležnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na području Međimurja u 24 sata sedam prometnih nesreća: 47-godišnjakinja vozila s dva promila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Policijska uprava međimurska javlja da je u protekla 24 sata na njezinu području evidentirano čak sedam prometnih nesreća!

Od toga, u šest nesreća zabilježena je samo materijalna šteta, dok je u jednoj evidentirana i ozlijeđena osoba. Čak petero vozača pritom je konzumiralo alkohol.

– Najveća koncentracija u količini od 2 g/kg utvrđena je kod 47-godišnje vozačice osobnog automobila s područja Grada Čakovca. Ona je sudjelovala u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom do koje je došlo u ponedjeljak, 6. prosinca, oko 12.50 u Čakovcu u Preloškoj ulici.

Vozilom se nije kretala što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je u zavoju vozilom prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udarila osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 63-godišnja vozačica s područja Grada Čakovca – opisuju iz PU međimurske.

U prometnoj nesreći vozačice nisu zadobile tjelesne ozljede. Protiv 47-godišnje vozačice pokrenut je prekršajni postupak.

– Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na raskrižje, da ne voze pod utjecajem alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće – apeliraju iz međimurske policije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje