Povežite se s nama

Crna kronika

Prevaranti vrebaju: istoga dana dvije prijave internetskih prijevara

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 29. rujna, policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaprimili su kaznenu prijavu 36-godišnjakinje kojom prijavljuje prijevaru putem interneta.

Naime, oštećena je objavila oglas putem internetskog oglasnika o prodaji raznih predmeta. Potom joj se javila nepoznata osoba s kojom je dogovorila prodaju, na što joj je osoba dostavila poveznicu na lažno kreiranu internetsku stranicu u koju je trebalo upisati podatke radi primanja uplate. Nakon što je upisala podatke bankovne kartice, nepoznata osoba je s njenog računa obavila neovlaštenu transakciju od nekoliko tisuća kuna, kažu iz PU međimurske.

Ne dajte CVV broj, ni PIN!

Istoga dana policijski službenici Policijske postaje Prelog zaprimili su kaznenu prijavu 32-godišnjaka kojom također prijavljuje prijevaru putem interneta, dodaju.

Oštećeni je putem internetskog oglasnika oglasio prodaju predmeta. Potom je, nakon dogovora o prodaji putem internetske poveznice koju je zaprimio od nepoznate osobe, a radi primanja uplate, unio podatke bankovne kartice i CVV broja, temeljem čega je nepoznata osoba obavila neovlaštenu transakciju od više tisuća kuna.

Crna kronika

Kod V. Toplica policija pronašla trojicu dehidriranih migranata iz Afrike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska policija u srijedu, 1. prosinca oko 17.30 sati zaprimila je dojavu nepoznate osobe koja je na lošem engleskom jeziku dojavila da se nalazi na nepoznatom području s dva prijatelja i da trebaju pomoć jer su ozlijeđeni.

Policijski službenici su odmah poduzeli sve radnje u cilju pronalaska osoba, a što su i uspjeli. 

– Dolaskom na mjesto dojave u mjesto Škarnik kod Varaždinskih Toplica, policijski službenici su uočili tri osobe, za koje je kasnije utvrđeno da se radi o državljanima Gambije koji su nezakonito prešli državnu granicu, a koji su bili ozlijeđeni od kretanja po neprohodnom terenu te dehidrirani. Zbog lošeg psihofizičkog stanja na mjestu događaja im pružena liječnička pomoć te su ih djelatnici Zavoda za hitnu medicinu prevezli u varaždinsku Opću bolnicu – ističe varaždinska policija.

Policijska uprava varaždinska provodi  kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Crna kronika

Davor iz okolice Ludbrega napio se rakije u goricama pa zatočio svoju partnericu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Davor (38) iz okolice Ludbrega na Općinskom sudu u Varaždinu optužen je zbog protupravnog oduzimanja slobode, piše Podravski.

Prema optužnici Davor se s prijateljem u vinogradu napio rakije i nakon što je stigao kući, do krajnjih je granica izmaltretirao djevojku s kojom živi, ali i susjede koji su mu pozvali policiju.

Dogodilo se to 7. lipnja prošle godine između 23.00 i 23.30 sati. Kako piše u optužnici, Davor je tijekom verbalnog sukoba s partnericom, kada je ona htjela napustiti dom, kako bi je spriječio, stao na vrata dnevnog boravka i raširio ruke.

Nesretnica nije mogla otići iz kuće sve dok nije iskoristila njegovu nepažnju pa se iskrala i pobjegla kod susjeda potražiti pomoć. Nakon što je uhićen i saslušan, Davor je pušten na slobodu, a istražni zatvor sud mu je zamijenio za mjere opreza. 

Više pročitajte na Podravskom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje