Povežite se s nama

Crna kronika

Prevarantici Mileni Karan sudit će se u Srbiji

Objavljeno:

- dana

PRIJE 11 GODINA PREVARILA 21 PODUZEĆE

Milena Karan, ranije Klipić, jedan je od dvije žene na popisu MUP-ovih bjegunaca. Ona je još 2002. trebala biti ispitana zbog kaznenih djela prevara u gospodarskom poslovanju počinjenih na štetu Belupa, Bilokalnika Drvo i Liga no nikada nije bila dostupna.

Osim ovih poduzeća sumnjiči se da je njih još 18 prevarila na način da je kao odgovorna osoba tvrtke Klipić iz Velike Gorice naručivala roburedočavajući pritom lažnu dokumentaciju iz koje je proizlazilo da je tvrtka solventna, iako je znala da njezino poduzeće nema dovoljno novaca za plaćanje naručenih i isporučenih klima-uređaja, prehrambenih artikla, lovačke, foto i računalne opreme koju nije mogla platiti čime ih je oštetila za 853.251 kuna. 

Još 2002. za njom je raspisana tjeralica. Prije tri godine, 2009., koprivnička policija dobila je informaciju da se Karan nalazi u Srbiji gdje je stekla i državljanstvo. Nakon svih tih silnih godina bjegunstva krajem listopada Županijski sud u Varaždinu donio je rješenje da se Milena Karan ustupi nadležnim državnim tijelima
kaznenog progona Republike Srbije gdje će joj se i suditi.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Izbio je požar na kući u Mađarevu, uzrok je kvar na kablu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Novi Marof/Facebook

Jučer, 2. prosinca, oko 10 sati u Mađarevu, izbio je požar na kući u vlasništvu žene starosti 60 godina.

Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci DVD Novi Marof, koji su ugasili požar, javila je PU varaždinska.

Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo na krovnoj konstrukciji uslijed kvara na električnom visećem kablu, nakon čega se požar proširio na gorive dijelove krovne konstrukcije.
Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Opasnim pretjecanjem izazvao prometnu nesreću pa zbrisao

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U četvrtak, 2. prosinca, oko 13.25 na cesti između Štrukovca i Žiškovca došlo je do prometne nesreće u kojoj je nepoznati vozač osobnog automobila u desnom zavoju započeo pretjecanje osobnog automobila koji se kretao ispred njega, bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, javlja PU međimurska.

Zbog toga je doveo u neposrednu opasnost 25-godišnjakinju koja je upravljala osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera. Kako bi izbjegla direktan sudar s automobilom koji je obavljao pretjecanje, skrenula je udesno i vozilom sišla izvan kolnika, gdje je udarila u cestovni jarak te se ponovo vozilom vratila na kolnik.

Ozlijeđena je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje