Povežite se s nama

Život i društvo

Prevareni učenici ipak otišli na maturalac

Objavljeno:

- dana

Naša posla

Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić i ravnateljica ludbreške Osnovne škole, Kristina Stanko bili su među onima koji su u ranim jutarnjim satima u subotu na maturalac ispratili stotinjak učenika četvrtih razreda ludbreške Osnovne škole.

Djeca su umalo ostala bez toliko željelnog putovanja jer je novac koji su roditelji uplaćivali putničkoj agenciji Express tours iz Čakovca vlasnik agencije pronevjerio. U dogovoru gradonačelnika, župana, roditelja i ravnateljice Osnovne škole pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava od strane gospodarstvenika, Grada Ludbreg i Varaždinske županije pa je u kratkom roku prikupljeno 70 tisuća kuna, što je dovoljno za besplatni trodnevni izlet za sve učenike u Biograd te obilazak nacionalnih parkova.

– Ludbreg je još jednom pokazao da je uistinu grad s velikim srcem, ali i ljudima od akcije, koji je razočaranim učenicima ipak omogućio da dožive sve ono što i njihovi brojni vršnjaci na maturalcima. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, a ponajprije ravnateljici škole Kristini Stanko koja je pokazala veliko strpljenje i umješnost u nagovaranju svih da pomognu ovaj projekt – istaknuo je gradonačelnik Dubravko Bilić

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje