Povežite se s nama

Crna kronika

“Na prevaru me oženila i probala dva puta ubiti”

Objavljeno:

- dana

SUĐENJE “CRNOJ” RUŽI

– Jedino što želim je da mi vrati 2500 kuna koje mi je uzela. Pokušala je doći do mog stana i moje mirovine. Jednom me probala ubiti strujom tako da je u šteker uključila kabel na čijem su kraju bile gole žice i stavila ih iznad mog kreveta. Drug put u cappucino mi je stavila tablete, omamila me i bacila van iz auta u polju kod Čakovca. Kad sam se sav smrznut vratio kući našao sam provaljena vrata i nestali su svi papiri mog stana kao i sportski bicikl iz hodnika – teško je danas na varaždinskom Županijskom sudu pričao Varaždinac  Anto Marjanović (54) o nevoljama koje mu je navodno zadala njegova supruga Ruža Šimunković.

Miran život bolesnog ratnog invalida  u stravu preokrenula je Ruža Šimunković (51) koja se u međimurski Pribislavec preselila iz Bosne i Hercegovine. Antu je upoznala još 2010., a on tvrdi da ga je oženila na prevaru. – Cijela zgrada zna da sam uvijek živio sam. Ona je navraćala kod mene, ali nikad nije ništa kuhala ni čistila niti ikad prespavala. Kada me pitala da li bi ona i ja bili kumovi njenim prijateljima iz Zagreba pristao sam, ali se ispostavilo da smo se mi vjenčali. I to sve zato da bi došla do moje mirovine i stana – kaže Anto.

Prijavio je čovjek kojeg je htjela angažirati za ubojstvo muža

Mirovina i stan. Za Ružu koja je nezaposlena domaćica očito je bilo veliko bogatstvo. Te dvije materijalne stvari, smatra Županijsko državno odvjetništvo, bile su njen cilj, a optužena je za poticanje na teško ubojstvo iz koristoljublja.

Anto, bolestan i nemoćan kakav je, suprotno tome što je zaključio da ga je njegova poznanica i “supruga na prevaru” dva puta pokušala ubiti nije je prijavio ni policiji ni državnom odvjetništvu. Ružu je prijavio Zoran Oršuš, čovjek iz Pribislavca kojeg je ona  nagovarala da ubije njenog supruga tako da ga baci u Dravu i da izgleda kao da se sam utopio o čemu je svjedočio na ročištu još u rujnu 2012. godine.

“Sve su to laži koje su mi  smjestili zbog šume”, kaže Ruža Šimunković

Ruža Šimunković odbacuje sve optužbe koje joj se stavljaju na teret. – Sve su to laži. To mi je sve smjestio Vlado Toplek koji je iskonstruirao cijelu priču jer je želio da mu pripišem šumu – izjavila je na ročištu Ruža koja se  predstavila kao nezaposlena domaćica bez ikakve imovine.

Okrivljena Ruža protiv svih svjedoka koji su potvrdili priče da je u Pribislavcu tražila nekoga da ubije supruga podigla je kaznene prijave za lažno svjedočenje i lažno prijavljivanje, a njena obrana tražila je, između ostalog, svjedočenje vozača Zorana Oršoša – Gorana Horvata koji je kako tvrde “bio prisutan na svim sastancima Ruže i Oršuša i može reći o čemu su razgovarali”.

Na jednom od sljedećih ročišta trebali bi, na zahtjev tužitelja, čuti i psihološko-psihijatrijsko vještačenje – iskaz stručnjaka kojim bi se utvrdio profil ličnosti te je li Ruža bila ubrojiva u vrijeme počinjenja djela.

Predstavila se kao vidovnjakinja, pa ga pokušala ubiti
“Crnoj Ruži” inače ovo nije jedini postupak koji se protiv nje vodi. Ona je optužena za još jedan pokušaj ubojstva, a taj događaj se desio u vrijeme kad joj se sudilo da je pokušala ubiti Antu. Večernji list pisao je da je Tihomila Buterina (65) iz Oroslavja upoznala kao vidovnjakinja. U to vrijeme on je primio pismo iz Madrida da je naslijedio 12,7 milijuna USD i s Ružom se uputio prema Ljubljani, odakle su trebali poletjeti za Madrid. Na let su nosili 12 tisuća eura, a Buterin je novinarima ispričao da mu je Ruža u kavu stavila tablete za spavanje, natjerala da skrene na seoski put i probala zadaviti te ga je kamenom udarila u slijepoočnicu. Kako se on nekako uspio osloboditi i našao pomoć na glavnoj cesti – pozvao je policiju i za Ružom je počela prava policijska potjera. Slovenija je Ružu nakon nekog vremena izručila u Hrvatsku, a zajedno s njom i cijeli spis sa pravomoćnom optužnicom koja se trenutno prevodi. Ruža je i prije ovih pokušaja ubojstava imala sličan uzorak ponašanja. Pravomoćno je presudom Općinskog suda u Varaždinu osuđena za prijevaru jer je jednom penzioneru ukrala karticu te podigla tri tisuće kuna s bankomata i kupila bundu i dvije pidžame.Zbog tih svih činjenica Ruži je produljen istražni pritvor i odbijen zahtjev obrane da se brani sa slobode.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Barbara Bešenić i njezin sin u zatvor na 3 i pol godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Barbara Bešenić, nekadašnja kraljica PET ambalaže, i njezin sin Krunoslav Bešenić nepravomoćno su osuđeni na po tri i pol godine zatvora, piše 24 sata.

Krivi su jer su od 2006. do kraja 2009. zlouporabom u sustavu prikupljanja PET ambalaže oštetili Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za 105 milijuna kuna te si nezakonito pribavili 21,5 milijuna kuna. Novac moraju uplatiti u državni proračun u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. Miho Zrnić Marinović nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora uvjetno jer je svojoj tvrtki, Odlagalište sirovine, nezakonito pribavio 54.000 kuna, a Dragan Mijoč i Vinko Mladineo, bivši šef Fonda, oslobođeni su zbog nedostatka dokaza.

USKOK ih, podsjećamo,  tereti da su se od početka 2006. do 2009. u Podrutama, Metkoviću i Zadru povezali u zločinačko udruženje čiji je cilj bio da kroz sustav prikupljanja PET ambalaže sebi i svojim društvima pribave znatnu imovinsku korist, i to tako što su dvostruko naplaćivali PET ambalažu koja nije bila prikupljena i predana koncesionaru, čime su oštetili Fond za gotovo 105 milijuna kuna.

Bivšeg direktora Fonda Vinka Mladinea terete i da je poduzeću bivše saborske zastupnice HDZ-a Barbare Bešenić neosnovano otpisao dug od 1,3 milijuna kuna oštetivši za taj iznos Fond.

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozačica (28) u Sračincu izazvala sudar triju auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 1. prosinca, oko 17 sati u Sračincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je iz smjera Petrijanca u smjeru Varaždina upravljala 28-godišnjakinja. Brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima prometovanja uslijed čega je prednjim djelom vozila udarila u zadnji dio u koloni zaustavljenog vozila, kojim je u istom smjeru upravljala 66-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Uslijed udara vozilo ispred je odbačeno u naprijed, te je udarilo u zaustavljeno u kolni vozilo ispred sebe, a kojim je prije toga upravljao 55-godišnjak.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobila 54-godišnja putnica u vozilu. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje