Povežite se s nama

Sport

Prezentacija snage i izdržljivosti

Objavljeno:

- dana

CROSSFIT

U Varaždinu je održano međunarodno crossfit natjecanje u jedinom licenciranom crossfit centru u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, koji djeluje u sklopu TTS sportskog centra. 

U prostorima TTS sportskog centra i SC Sloboda okupilo se više od sto natjecatelja iz 10 europskih zemalja, koji su prošli kvalifikacije kako bi nastupili na natjecanju za sportaše koji se crossfitom bave kao sportom.

Sposobnosti

Definicija crossfita je metoda funkcionalnog treninga u kojem se koriste elementi gimnastike, olimpijskog dizanja utega i kardio fitnessa kroz raznolike treninge koji podižu kondicijsku pripremljenost kako rekreativaca tako i sportaša.
– Natjecanje je organizirano u dvije kategorije, rekreativnoj koja zahtijeva osnovna znanja crossfit elemenata i elitnoj koja zahtijeva znanje svih elemenata, rekao je Marko Črljenec, prof. kineziologije i voditelj Crossfit centra u TTS sportskom centru. – Natjecatelji testiraju svoje sposobnosti kroz više intenzivnih treninga, a vježbe saznaju na dan natjecanja tako da moraju biti spremni na sve i suočiti se sa izazovom. Crossfit natjecanje demonstracija je kako metoda treninga može od apsolutnog početnika napraviti sportaša u vrlo kratkom vremenu. Crossfit je namijenjen svima, svim dobnim kategorijama, tako među natjecateljima imamo najmlađeg od 16 godina i onih iznad 40 godina. Crossfit se može probati besplatno u TTS sportskom centru, dodao je Črljenec.
Od Crossfit natjecanja namjerava se napraviti širi događaj koji bi obuhvatio prezentore iz drugih programa, sajam fitnes opreme, zdrave hrane, zdravog života i svega što je vezano uz aktivno bavljenje sportom.

Navika

– Prije svega razočaran sam da nema nikoga iz sportskih struktura grada Varaždina, a da ne govorimo o gradonačelniku ili dogradonačelniku jer ovo natjecanje ipak nije lokalna stvar, izjavio je proslavljeni varaždinki trener Branko Ivanković. – Nitko ne pruža moralnu niti bilo kakvu drugu pomoć. Razočaran sam ali jasno mi je sve. Ne možemo sve sami, potrebna je suradnja na više razina i nivoa. TTS je napravljen u svrhu aktivnog bavljenja sportom za što veći broj ljudi a ne samo za nogomet ili neki drugi sport. Stanje nacije je takvo da je više od 65% populacije pretilo. Mi tu nudimo kroz dnevne i periodične sadržaje mogućnost bavljenja tjelesnom aktivnošću i sportom ali i dodatnu edukaciju kako bi se stvorila navika bavljenja sportom, rekreacijom i zdravim načinom života. – dodao je Ivanković.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje