Povežite se s nama

Međimurje

Pribislavec: božićni koncert Kulturno-umjetničkoga društva “Kaštel”

Objavljeno:

- dana

Kulturno-umjetničko društvo “Kaštel” iz Pribislavca i ove je godine, kao i prethodnih, za svoje sumještane i sve ljude dobre volje pripremilo božićni koncert.

U nedjelju, 16. prosinca, iz dvorane Društvenog doma širili su se zvukovi prekrasnih napjeva, adventskih i božićnih pjesama. Uz domaćina, nastupala su i gostujuća društva. Ženski zbor “Stellarium” KUD-a Cestica imao je čast nastupiti prvi. Nakon njih su se na pozornici našle članice Kulturno-umjetničke udruge “Društvo žena Gornji Kraljevec”, Udruge žena Stanetinec te Udruge žena Štefanec (pretežno ženske vokalne skupine), dok je iz KUD-a Žiškovec nastupio mješoviti vokalni sastav. Između gostujućih izvođača nastupila su djeca KUD-a Kaštel.

Kao zadnji su nastupili domaćini, koji su u pomoć pozvali pjevačice crkvenog zbora

Tako su se predstavili Veronika, Petar i Klara Borković, Ela i Eda Horvat te Saša Cmrečnjak, koji su publici prezentirali prigodne recitacije. Iz štalice su ih pomno pratili Marija i Josip s malim Isusom (koje su igrali Lucija Merkač-Hudopisk i Vladimir Trupković), a iz dvorane publika koje ovom prigodom nije nedostajalo. Tijekom cijele večeri svojim ih je najavama brižno vodila Aleksandra Belec, dok su se za svjetlosni i zvučni ugođaj pobrinuli Franjo Oreški i Marko Belec.

Kao zadnji su nastupili članovi i članice KUD-a domaćina, koji su u pomoć pozvali pjevačice crkvenog zbora, inače nekadašnje članice KUD-a “Kaštel”. Nakon što su izvođači otpjevali svoj repertoar poznatih i mnogo puta izvođenih pjesama, na kraju je Zlatko Okreša interpretirao autorsku pjesmu KUD-a “Kaštel” pod nazivom “Božić, o Božić”. Za sami završetak manifestacije ostalo je samo da izvođači i publika zajedno odu kućama u pjesmi te su tradicionalno zapjevali “Narodi nam se”, međimursku božićnu himnu. Podijeljene su zahvalnice sudionicima, kao i načelnici Općine Pribislavec, Višnji Ivačić, koja je omogućila realizaciju koncerta. Članovi KUD-a su iskoristili priliku te svima zaželjeli blagoslovljen Božić i sretnu novu 2019. godinu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje