Povežite se s nama

Crna kronika

Narušavali javni red puštanjem “cajki” pa fizički napali policijske službenike!

krađe

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 17. srpnja oko 19:30, u ulici Miroslava Krleže u Pribislavcu policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije postupali su po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira reproduciranjem glazbe.

Dolaskom na mjesto dojave čula se “glazba” koju je putem zvučnika glasno reproducirao 23-godišnjak. Na naredbu policijskih službenika da utiša glazbu, muškarac je fizički nasrnuo na policijske službenike, koji su nakon toga uporabili sredstva prisile. Potom je do njih došao i maloljetnik koji je fizički nasrnuo na policijske službenike te su i nad njim uporabili sredstva prisile.

Obojica osumnjičenih su uhićeni i dovedeni u prostorije Policijske uprave. Alkotestiranjem je utvrđeno da je 23-godišnjak bio pod utjecajem alkohola u količini od 0,84 grama po kilogramu, dok se maloljetnik odbio podvrći alkotestiranju i liječničkom pregledu.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su u događaju lakše ozlijeđeni 23-godišnjak i policijski službenik. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Crna kronika

Nije jasno kako je na autocesti kod Mirkovca poginuo vozač, naložena obdukcija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 21. travnja oko 18 sati na auto cesti A-4 u blizini mjesta Mirkovec došlo je do nekontroliranog kretanja vozila i prevrtanja vozila kojom prilikom je vozač smrtno stradao. Osobnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba upravljao 59-godišnjak.

Teška prometna nesreća: na autocesti prema Zagrebu smrtno stradao muškarac

Na ravnom djelu autoceste iz neutvrđenih razloga s vozilom je prešao na desnu stranu van kolnika na zelenu površinu, gdje se nekontrolirano kretao vozilom i tom prilikom udario u nasip uz kolnik i prevrnuo se preko krova na kotače, javila je PU varaždinska.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu, kojom prilikom je liječnik utvrdio da je vozač preminuo na mjestu događaja. Po nalogu zamjenika državnog odvjetnika mrtvo tijelo je prevezeno na patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija i utvrditi točan uzrok smrti.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozio bez ispita i stalno ponavljao prekršaje pa mu je oduzet automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U srijedu, 21. travnja, u 17 sati u Murskom Središću u ulici Marka Kovača zaustavljen je 24-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja Općine Vratišinec.

Utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, a kako je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj (nastaviti upravljati vozilom prije stjecanja prava), vozač je uhićen.

S obzirom na to da je recidivist u činjenju prekršaja, privremeno mu je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Protiv počinitelja podnijet će se optužni prijedlog.

Nastavite čitati