Kako izvještava Policijska uprava međimurska, jučer, 9. srpnja, oko 12:30 u Pribislavcu u Ulici Stanka Vraza, na ulici i poljskom putu 57-godišnjak s područja Pribislavca je narušavao javni red i mir.

Naime, prilikom radnog posjeta predstavnika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina romskom naselju, okrivljeni je vrijeđao 48-godišnjaka i 56-godišnjakinju te je u jednom trenutku kišobranom po licu udario 48-godišnjaka.

U opisanom događaju 48-godišnjak je lakše ozlijeđen te je zatražio liječničku pomoć u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Protiv 57-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu, Općinskog suda u Čakovcu zbog počinjenja prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o sukobu između zamjenika načelnice Općine Pribislavec Željka Baloga i predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju Matjaša Oršuša. Nemili se događaj odvijao tijekom obilaska naselja radne skupine Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Skupinu je predvodio saborski zastupnik Milorad Pupovac, a prisutni su bili i saborski zastupnik Veljko Kajtazi te Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara” i drugi.

Oba su sudionika privedena u PU međimursku. Oršuš je pušten nakon što mu je ukazana pomoć u ŽB Čakovec. Željko Balog je na svojoj Facebook stranici objavio i gore prikazani videozapis nemilog incidenta.

Komentari

Komentara