Povežite se s nama

U fokusu

Priča oko zapošljavanja telefoniste u Bolnici dobila nastavak: Habijan (HDZ) podnio ostavku na mjesto člana Upravnog vijeća OB Varaždin!

Objavljeno:

- dana

Damir Habijan (HDZ) podnio je ostavku na mjesto člana Upravnog vijeća OB Varaždin.

– Budući da se ne mogu složiti sa Zaključkom Upravnog vijeća OB Varaždin vezano uz dopis Udruge slijepih Varaždinske županije, s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto člana Upravnog vijeća – objavio je Habijan na svojem Facebook profilu.

Nesuglasje oko značenja “dati prednost pod jednakim uvjetima”

U Odluci, koju je također objavio, navodi kako je glasao protiv prijedloga Zaključka Upravnog vijeća OB Varaždin, a povodom dopisa Udruge slijepih Varaždinske županije od 6. lipnja 2018.

– U svom očitovanju jasno sam istaknuo kako se predmetni  Zaključak ne referira na natječaj za radno mjesto telefonista iz ožujka ove godine, a što je bio predmet spora između Udruge i OB Varaždin. Također, imajući u vidu različitu praksu primjene članka 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, postavio sam pitanje što znači formulacija „dati prednost pod jednakim uvjetima“. S obzirom na očito nesuglasje u pogledu navedenog prijedloga Zaključka, donio sam odluku kao u izreci – navodi u ostavci Damir Habijan, koju je uputio predsjedniku Upravnog vijeća OB Varaždin Zlatku Koračeviću (HNS) i ravnatelju OB Varaždin Nenadu Kudeliću.

O zapošljavanju na mjesto telefonist u OB Varaždin pisali smo u Regionalnom tjedniku.

Zaposljavanje u OB Varaždin: Slijepi telefonist “izvisio” je se unaprijed znalo tko će biti zaposlen? 

Na dopis Udruge slijepih Varaždinske županije poslan svim članovima Upravnog vijeća OB Varaždin, u kojem Udruga iznosi detalje oko spomenutog zapošljavanja i sumnja da je natječaj namješten, jedini je odgovorio Habijan.

Udruzi je dao punu podršku u borbi za ostvarivanje njihovih prava te obećao da će na sjednici Upavnog vijeća OB Vaaždin potaknuti raspravu o toj temi. Međutim, zbog poslovnih obveza nije mogao biti na sjednici na kojoj se raspravljalo o spomenutom zapošljavanju.

 

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje