Povežite se s nama

U fokusu

U Varaždinu se pridružite humanitarnoj utrci i šetnji za nabavu magnetske rezonancije

Objavljeno:

- dana

Očekuje se oko 1500 ljudi

U Varaždinu se u subotu, 3. prosinca organizira velika humanitarna utrka čiji je cilj prikupljanje dodatnih sredstava za nabavu uređaja za magnetsku rezonanciju i za Dječji odjel varaždinske Opće bolnice. Utrka stoga nosi naziv “Jedan krug za djecu”.

Organizatori očekuju da bi u utrci i šetnji kroz Varaždin moglo sudjelovati oko 1500 ljudi te je toliko naručeno startnih brojeva za sudionike utrke. 

Oni koji svojim sudjelovanjem žele pridonijeti ovoj humanitarnoj akciji moći će uplatiti startninu u iznosu od 20 kuna i tako pridonijeti prikupljanju potrebnih sredstava.

Startnina će se moći uplatiti direktno na žiro račun akcije HR 1523600001501952562 ili od 21. studenog do 1. prosinca od 10 do 12 sati u prostorijama Malog atletskog kluba na SC “Slobodi”, na adresi O. Price 34. Oni koji se u posljednji tren odluče priključiti utrci moći će platiti startninu i podići svoj broj i na sam dan utrke prije starta kod Studentskog doma od 14 do 15,30 sati.

Utrka počinje 3. prosinca u 16 sati ispred Studentskog doma te je određena kružna ruta, od doma se kreće prema tržnici i Korzu, zatim prema kazalištu, uz park Vatroslava Jagića te Kolodvorskom ulicom do Željezničkog kolodvora i cilj je ponovno ispred Studentskog doma.

Organizator utrke je Mali atletski klub iz Varaždina, suorganizatori su Studentski centar Varaždin i Varaždinske vijesti, a Grad je pokrovitelj.

Senzibiliziranje javnosti i institucija

Kako su danas na konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici opisali organizatori i suorganizatori, ideja o ovoj akciji nastala je spontano, nakon nedavno održanog humanitarnog koncerta čiji je cilj također bio prikupljanje sredstava za NMR.

Kako je rekla ravnateljica bolnice Sanja Zember dosad je na račun uplaćeno gotovo 380 tisuća kuna te je Grad Varaždin donirao još 400.000 kuna.

Za nabavu uređaja potrebno je oko deset milijuna kuna te je u razgovorima s Ministarstvom zdravstva dogovoreno kako će ministarstvo pokriti 85 posto troškova, Varaždinska županije 15 posto, a da će se ostalo prikupiti kroz humanitarne akcije.

Osim prikupljanja sredstava, glavni cilj svih ovih humanitarnih akcija zapravo je senzibiliziranje javnosti, ali i resornih institucija o potrebi što skorije nabave uređaja za magnetsku rezonanciju u varaždinskoj bolnici. Time bi i građani Sjeverozapadne Hrvatske dobili mogućnost ove napredne dijagnostičke pretrage kao što su je dosad dobili i stanovnici drugih regija u Hrvatskoj.

Izvor: Arhiva RT
Foto:

U fokusu

T. Bartolovečki: Šamec odlazi u političku mirovinu, HNS predstavio svog novog kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kandidat Hrvatske narodne stranke za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki bit će Miro Koren.

Kako je najavio na današnjem predstavljanju kandidature, nakon osam godina mandata stranačkog kolege Zvonka Šameca, nastavit će razvoj Općine i realizaciju velikih projekata.

Koren je uvodno zahvalio Zvonku Šamecu na svemu što je u proteklih osam godina učinio za mještane općine Trnovec Bartolovečki.

Podsjetio je da je najviše uloženo u Aglomeraciju Varaždin na području općine, u izgradnju i održavanje prometnica, obnovu društvenih domova. Naglasio je da je, uz velike projekte, najvažnije ulaganje u mlade.

– A kako bismo pomogli prije svega mlade obitelji s djecom povećat ćemo naknade za novorođene na 3.000 kuna za svako dijete te 1.000 kuna više za svako naredno dijete u obitelji. Sufinancirat ćemo vrtiće sa 70 %, proširiti i dograditi dječji vrtić u Trnovcu – najavio je Koren.

Dodao je da će roditelji u potpunosti biti oslobođeni plaćanja produženog boravka u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu i troškova školske kuhinje za učenike iz obitelji slabijeg socijalnog statusa. Najavio je izgradnju POS stanova te besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu božićnica osigurati i uskrsnice.

Nastavite čitati

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati