Povežite se s nama

Međimurje

Prijam uspješni klubova i pojedinaca: čestitke i nagrade najvećim promotorima Grada rudara

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće je i ove godine u Centru za kulturu „Rudar“ priredio tradicionalni prijam za uspješne pojedince, udruge i klubove. Prijam je organiziran temeljem prijava pristiglih nakon Poziva na dostavu podataka o uspješnim udrugama, klubovima i pojedincima raspisanom od strane Grada. Gradonačelnik Dražen Srpak okupljenima je zahvalio na iznimnim rezultatima koje postižu, promociji grada i istaknuo da će uvijek imati potporu Grada Murskog Središća.

– Izrazito je zadovoljstvo vidjeti mnoštvo djece i mladih na kojima počiva budućnost grada – poručio je gradonačelnik Dražen Srpak.

Čestitke gradonačelnika i prigodne poklone redom su na pozornici Centra za kulturu „Rudar“ primili: Sportsko ribolovno društvo „Mura“ Mursko Središće, Udruga umirovljenika Podružnica Mursko Središće, Odbojkaški klub „Plavi“ Peklenica, Dobrovoljno vatrogasno društvo Mursko Središće, Škola nogometa „Rudar“, Osnovna škola Mursko Središće, Dječji vrtić „Pahuljica“, Udruga mažoretkinja Mursko Središće, Shotokan karate klub Muraken, Atletski klub Mursko Središće, Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće, Klub liječenih alkoholičara „Povratak“, Stanko Tuksar, Edvin Nedeljko i Luka Liklin.

Marina i Vladimir Hoblaj kod gradonačelnika

Gradonačelnik Dražen Srpak upriličio je prijam i za Udrugu udomitelja djece Međimurja, odnosno obitelj Hoblaj iz Murskog Središća koji imaju šestero posvojene djece i petero udomljene, a do sada su udomili sedamnaest djece.

Marina i Vladimir Hoblaj istaknuli su da još uvijek nedostaje puno udomitelja na području Međimurske županije.

– Ne treba tražiti krivce zašto nema više udomitelja nego bi svatko za sebe trebao razmisliti što može napraviti po tom pitanju. Svatko tko se odluči za udomiteljstvo imat će veliku potporu Udruge udomitelja Međimurske županije koja im može pomoći svojim iskustvom, savjetima i međusobnim pomaganjem – poručili su Marina i Vladimir.

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Zaklada „Katruža“ ove godine dodijelila 44 pomoći u iznosu od 18.977,43 eura, uskoro humanitarni koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Upravni odbor Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ održao je u 2023. godini tri sjednice: 211. e-sjednicu 10. siječnja, 212. sjednicu 9. veljače te 213. sjednicu 29. ožujka 2023. godine.

Na 211. sjednici dodijeljene su dvije pomoći: podnositeljici zahtjeva iz Čakovca za doplatu lijeka odobreno je 140,69 eura te djetetu iz Belice za doplatu slušnog pomagala 424,06 eura, što u ukupnom iznosu doseže  564,75 eura.

Na 212. sjednici dodijeljeno je 18 pomoći u ukupnom iznosu od 8.407,68 eura i to djeci iz Savske Vesi, Preloga, Svete Marije, Goričana, Murskog Središća, Čakovca, Brezja, Novog Sela na Dravi, Pribislavca i Svetog Martina na Muri.

Novac je namijenjen defektološko-terapijskim programima te je svakom djetetu dodijeljeno po 450 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Okruglog Vrha dodijeljeno je 450 eura za terapijsko jahanje, a podnositelju zahtjeva iz Pretetinca 757,68 eura za kupnju lijeka.

Na 213. sjednici dodijeljene su 24 pomoći u ukupnom iznosu od 10.005 eura. Djeci iz Novog Sela Rok, Male Subotice, Slakovca, Žiškovca, Svetog Urbana, Donjeg Vidovca, Kotoribe, Peklenice, Mihovljana, Čakovca, Novog Sela na Dravi, Preloga, Štrukovca, Podturna, Dekanovca, te Nedelišća, Celina i Brezovca za različite defektološko-terapijske programe dodijeljeno je po 450 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Donjeg Vidovca pomoć je bila potrebna za doplatu lijeka te joj je dodijeljena pomoć od 218 eura, a djetetu iz Savske Vesi, također za lijek, dodijeljeno je 226 eura. Podnositeljici zahtjeva iz Mihovljana  za doplatu pomagala (očne proteze) dodijeljeno je 111 eura.

U ovoj godini dodijeljene su ukupno 44 pomoći u iznosu od 18.977,43 eura. Tijekom protekle godine Zaklada je dodijelila 98 pomoći u ukupnom iznosu od 275.378,54 kune (36.530,10 eura ).

Zaklada u ovoj godini nastavlja s aktivnostima te će se povodom Dana Međimurske županije u petak, 28. travnja 2023. godine, u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec održati humanitarni koncert  „Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu“, a tjedan dana prije, u subotu, 22. travnja, na Trgu Republike u Čakovcu moći ćete posjetiti štand na kojem će se prodavati ulaznice za koncert i suveniri Zaklade. O detaljima događanja u sklopu Proljeća za Katružu na vrijeme ćemo izvijestiti javnost, rekli su iz „Katruže“.

– Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način pomažu rad Zaklade. Bez podrške dobrih ljudi Zaklada ne bi mogla pomagati onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije – poručili su iz Zaklade „Katruža“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje