Na današnji dan prije točno 19 godina odigrana je povijesna utakmica za varaždinski sport i nogomet. Riječ je utakmici na Villa parku gdje je Varteks 20. rujna 2001. godine slavio protiv Aston Ville s 3:2.

Varaždinci su u prvom kolu Kupa UEFA bili apsolutni autsajderi i ono što su nogometaši Branka Janžeka napravili u Birmingamu te večer, ostalo je upisano zlatnim slovima u povijesti varaždinskog sporta.

Varteks je istrčao u sastavu: Mađarić, Granić, Kristić, Režić, Sabolčki, Kastel, Mukaj, Mumlek, Hrman, Karić i Bjelanović. Na suprotnoj strani bila je momčad u kojoj su glavne zvijezde bile legendarni Danac Peter Schmeichel, Turčin Alpay, Marokanac Mustapha Hadji, Englez Darius Vassell i Kolumbijac Juan Pablo Angel.

Varaždince je u vodstvo doveo Saša Bjelanović na proigravanje Devisa Mukaja u 44. minuti i s velikom prednošću Varaždinci su otišli na odmor. U devetoj minuti drugog dijela izjednačio je Angel, no od 64. minute Varteks je ponovno vodio. Ovaj put u strijelce se upisao Karić na proigravanje Kastela. Samo šest minuta kasnije Angel se ponovno upisao u strijelce za 2:2, a veliko slavlje varaždinskom sastav donio je Saša Bjelanović u 88. minuti.

 

Komentari

Komentara