Povežite se s nama

Međimurje

Prijedlog izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama: rigoroznije odredbe?

Objavljeno:

- dana

Ministarstvo unutarnjih poslova sastavilo je novi Prijedlog izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U njemu se nalazi niz restriktivnih mjera prema kojima bi, primjerice, osoba koja vozilom prođe na crveno svjetlo ostala bez vozačke dozvole. Ako na autocesti vozite 50 kilometara više od dopuštenog, mogli biste do 60 dana završiti u zatvoru. U slučaju da ste više puta vozili u pogrešnom smjeru ili odbili test na alkohol, oduzet će vam se automobil! Ministarstvo unutarnjih poslova prijedloge izmjena izrađuje u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti.

Za većinu članaka kao razlog za izmjenu stoji napomena da „sadašnje kaznene odredbe ne ispunjavaju svrhu“. Ako se izmjene usvoje, vozači će za svaki prolazak na crveno svjetlo ostati bez vozačke dozvole i platiti od 3 do 7 tisuća kuna. Kao dokaz u prekršajnom postupku poslužit će i fotografija. Ako, primjerice, ne stanete na traženje policije, bez vozačke ćete ostati minimalno na 3 mjeseca… Prijedlog izmjena pun je rigoroznih novosti. Valja pričekati i vidjeti hoće li biti usvojen.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje