Povežite se s nama

U fokusu

Prijeti li sjeveru Hrvatske kronični nedostatak vozača? Kad zatreba, u Vinceku za volan sjedaju čak i gazde!

Objavljeno:

- dana

– Nabavit ćemo nova vozila, ali nažalost, situacija je takva da neće imati tko raditi jer nema vozača.

U našoj tvrtki smo povećali najnižu plaću, koja sada iznosi 5000 kuna, no po pitanju vozača u vrlo smo složenoj i teškoj situaciji – požalio se na nedostatak vozača Antun Presečki iz Presečki grupe još sredinom rujna na otvorenju novoga autobusnoga kolodvora u Varaždinu.

Nešto više od mjesec dana kasnije, na naš upit koliko točno AP Varaždin ima zaposlenih vozača, a koliko ih nedostaje, u toj tvrtki – šute.

– Na upućene upite s vaše strane ne mogu vam apsolutno precizno odgovoriti zbog drugih trenutno važnijih poslova, no kao ozbiljna tvrtka poduzimamo sve kako bi naši radnici i korisnici naših usluga bili što zadovoljniji, radnici uvjetima, što uključuje i plaću, korisnici prvenstveno kvalitetom i cijenom, a što se inspekcijskih nadzora tiče, isti se raznih vrsta provode praktički svakodnevno – ističu iz AP-a te dodaju da će uskoro s traženim podacima izaći javno, s obzirom na to da postoji interes javnosti.

Službenih podataka o tome koliko točno u Hrvatskoj nedostaje vozača nema. No, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Varaždin, u rujnu je na varaždinskoj burzi bio prijavljen 31 nezaposleni vozač, što je manje nego lani, kada ih je bilo 39. U prvih devet mjeseci ove godine poslodavci su tražili ukupno 375 nezaposlenih vozača. To je također manje u odnosu na isto razdoblje lani, kada su poslodavci iskazali potrebu za 439 vozača. Slično je i u Međimurskoj županiji, u kojoj su od siječnja do rujna ove godine poslodavci tražili 110 vozača, od čega 47 vozača teretnog vozila te 63 vozača teretnog vozila s prikolicom. Vozače trenutno ne traže u prijevozničkom poduzeću Vincek.

– S obzirom na potrebe posla, broj vozača zaposlenih u našoj tvrtki trenutno zadovoljava naše potrebe – navode iz Vinceka, u kojem, ako baš zatreba, za volan autobusa mogu sjesti  i sami vlasnici tvrtke: direktori Josip i Marija Vincek te njihov zet, direktor Krešimir Čumbrek, koji su profesionalni vozači s dugogodišnjim iskustvom u vožnji autobusa.

Iz Vinceka poručuju da plaće vozača kod njih iznose od 4000 do 8000 kuna, ovisno o tipu posla koji se obavlja.

– Riječ je o neto plaći radnika, a svakom vozaču plaćamo i putni trošak, kao i dnevnice, te primanje po radniku može iznositi i do 14.000 kuna. S obzirom na to da se vozači upućuju i u druge zemlje, uplaćujemo im minimalne plaće garantirane u državama u kojima voze. Primjerice, ako se upućuju u Njemačku, plaćamo im njemačku garantiranu satnicu, koja iznosi 8,84 eura bruto po satu rada – poručili su iz Vinceka.

„To je laž!“

– Nije to baš tako – tvrdi Siniša Miličić, predsjednik Regionalnoga industrijskog sindikata (RIS), koji zastupa velik broj radnika iz cestovnog prijevoza.

– Laž je da nam nedostaje vozača i da su dobro plaćeni. Imamo primjere gdje nam vozače koji razmišljaju svojom glavom doslovce zlostavljaju i provode školski oblik mobbinga, zbog čega su mnogi vozači prisiljeni otići iz tvrtke. Plaće vozačima u protekloj godini bile su između 3500 do 5000 kuna, a jedini je izuzetak u ovoj našoj sjeverozapadnoj regiji Tkalec trans iz Međimurja, koji nudi plaću onakvu kakva bi trebala biti i kakvu poslodavci govore da je – istaknuo je Miličić.

Čelnik RIS-a je pojasnio da poslodavci u plaću često uračunavaju ono što se u nju ne ubraja, poput dnevnica i terenskih dodataka.

– To znači da će vozači koji smatraju da imaju veliku plaću biti zadnja sirotinja kada odu u mirovinu jer im se na najnižu plaću plaćaju doprinosi. Vozači su diskriminirani i pred zakonom nejednaki. Za njih postoji „Lex specialis“, odnosno posebni zakon o radnom vremenu i odmorima u kojem stoji da za svoju plaću od 3500 kuna moraju raditi 48 sati tjedno. Problem stvara i tehnička ispravnost prastarih tahografa ili uređaja koji zapisuju brzinu i prijeđeni put vozila. Nažalost, javno, autobusno ili teretno prijevozništvo je pravi „El Dorado“. Primjerice, bračni par koji se nakon rata vratio iz Njemačke u Hrvatsku kupio je dva autobusa i danas ih imaju 120. Stoga, da se u Hrvatskoj ne može raditi i da je teško raditi, to nije istina jer ne bismo danas imali toliki vozni park. Drugi naš prijevoznik gradi privatne muzeje i na tome se obogatio. Svi naši varaždinski kamiondžije iz okolice su bogataši koji su se preko noći obogatili jer ne poštuju zakone. Najžalosnije je što Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture sve to zna, no nitko ništa ne poduzima – upozorio je Miličić, koji je o toj temi često govorio i na Županijskoj skupštini u prošlom sazivu, kada je bio županijski vijećnik.

Miličić smatra da prosječna plaća vozača za redovno radno vrijeme od 48 sati ne bi smjela biti manja od 1000 eura, što bi motiviralo vozače na ostanak u Hrvatskoj.

– Tvrdim da svatko tko se bavi prijevozništvom može isplatiti plaću od 7500 kuna neto. To se vidi i po enormnom rastu takvih poduzeća iz našeg okruženja. Imamo višak radne snage, a taj višak je prisiljen izaći preko granice – rekao je Miličić, koji vjeruje da bi se stanje moglo popraviti donošenjem kolektivnog ugovora za vozače kojim bi se regulirali uvjeti rada i minimalna plaća u bruto iznosu.

Za kršenje ugovora o radu kazne, i to – u eurima!

Predsjednik Regionalnoga industrijskog sindikata Siniša Miličić otvoreno govori da poslodavci pripremaju naše vozače za Europu tako da im u ugovor o radu stave kojekakve uvjete. Iz nekih ugovora o radu koje nam je Miličić predočio jasno se vidi koliko iznose kazne za nepridržavanje ugovora, a koje se naplaćuju u – eurima.

– Primjerice, u ugovoru u radu jedne tvrtke iz ovih krajeva jasno piše da plaća iznosi 4750 kuna bruto, ali i kazne. Tako vozač mora platiti kaznu od 750 eura ako ne odradi otkazni rok definiran ugovorom o radu, 2000 eura ako se u roku od tri mjeseca zaposli kod drugog poslodavca koji se bavi istom djelatnošću, i slično. Kada naši vozači odu u inozemstvo, naučeni su računati u eurima jer naši poslodavci čak i kazne pišu u toj valuti – rekao je Miličić.

U fokusu

Visoki kazneni sud srušio odluku optužnog vijeća u slučaju Agrokor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U predmetu Agrokor protiv bivšeg vlasnika Ivice Todorića i još 14 okrivljenih osoba koje se tereti za zloporabe teške stotine milijuna kuna došlo je do velikog obrata – ne samo da optužnica državnog odvjetništva nije potvrđena, nego je postalo upitno je li ključni dokaz uopće zakonit.

Naime, vijeće Visokog kaznenog suda pod predsjedanjem suca Ivana Turudića djelomično je uvažio žalbe obrane na odluku Optužnog vijeća i to u pogledu ključnog dokaza u ovom predmetu – knjigovodstveno financijskog nalaza koji je izradila poljska podružnica KPMG-a, piše jutarnji.hr.

Sve ostale prigovore obrane VKS je odbio kao neosnovane, pri čemu se nije ulazilo ni u ocjenu sadržaja vještačenja, odnosno njegove vjerodostojnosti i prihvatljivosti, uz napomenu da je to zadaća raspravnog vijeća, ako dođe do suđenja. Međutim, što se tiče zakonitosti vještačenja, VKS je smatrao kako uopće ne može ispitati odlučne činjenice ni utvrditi postoje li razlozi da se ovaj dokaz izdvoji kao nezakonit.

Sporno je to, smatra VKS, da nije jasno tko je i u kojoj mjeri sudjelovao u izradi predmetnog vještačenja, pa stoga nije bilo moguće ni provjeriti jesu li osobe koje su sudjelovale u izradi nalaza i mišljenja bile u sukobu interesa, kako to prigovara obrana, što bi mogao biti zakonski razlog za njihovim izuzećem.

VKS je u ukidnoj odluci dao Optužnom vijeću Županijskog suda jasnu uputu da prilikom ponovnog odlučivanja provede tzv. suđenje o zakonitosti dokaza te pozove Ismeta Kamala kao svjedoka.

Tek nakon što se utvrdi tko je sve sudjelovao u izradi vještačenja, razmatrat će se jesu li te osobe obavljale neke druge poslove, primjerice za izvanrednu upravu, te jesu li ti poslovi mogli utjecati na njihovu pristranost. Ukratko, postoji li sukob interesa zbog kojeg bi se dovela u pitanje zakonitost izrađenog vještačenja.

Nastavite čitati

U fokusu

Ministar Božinović bacao drogu na spaljivanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je u Našicama sudjelovao na drugom po redu spaljivanju droge u ovoj godini.

U visoku peć tvrtke Nexe bačeno je oko 2140 kilograma droge, čija je procijenjena vrijednost 9,5 milijuna eura.

Policija se na nacionalnoj i međunarodnoj razini neumorno posvećuje suzbijanju krijumčarenja droga, kaže ministar.

Više od dvije tone uništene droge otpada na marihuanu i hašiš, a uništeno je i 28 kilograma amfetamina, 12,41 kilogram heroina, 15,39 kilograma kokaina, gotovo 20 kilograma MDMA-a i derivata te 6,34 kilograma novih droga.

Među najprofitabilnije kriminalne aktivnosti na globalnoj razini spadaju aktivnosti vezane za kokain. U Hrvatskoj je u 2020. bilo zaplijenjeno 60 kilograma kokaina, a u prvih osam mjeseci ove godine više od 667 kilograma kokaina u 289 pojedinačnih zapljena, piše Božinović

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje