Povežite se s nama

Život i društvo

Prikuplja se pomoć za obitelj Natalije Borak, čiji je život odnio koronavirus

Objavljeno:

- dana

Općina Cestica uključila se u prikupljanje pomoći za obitelj Borak.

Podsjetimo, radi se o obitelji koju je zadesila tragedija da se trudnica zarazila koronom i preminula, ali liječnici su prije toga uspjeli obaviti porod.

Tijekom porođaja preminula Natalija Borak: suprugu Mariju cijeli se svijet srušio u trenu

– Velika tragedija zadesila je obitelj iz naše općine i ovim putem upućujemo iskrenu sućut obitelji Borak. Vjerujemo da u takvim trenucima žalosti i tuge, riječi podrške i ohrabrenja puno znače. U danima koji su iza nas javilo se puno ljudi kako iz naše općine tako i iz drugih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva koji su spremni pomoći i u financijskom i svakom drugom smislu.

Zato želimo ovim putem obavijestiti čitavu javnost kako je Općina Cestica pokrenula službeni postupak prikupljanja sredstava za unesrećenu obitelj. Sva dokumentacija i suglasnosti koje su potrebne upućene su u banku kako bi se otvorio namjenski račun za skupljanje donacija. Račun će biti otvoren i dostupan za uplate početkom ovog tjedna, a čim dobijemo obavijest od banke, odmah ćemo te podatke objaviti u javnosti. Ne bismo željeli da se jedna ovakva tragedija iskoristi za svrhe koje bi mogle dovesti u pitanje donacije svih dobronamjernih ljudi.

Zbog toga pozivamo sve koji žele pomoći svojim donacijama da pričekaju otvaranje službenog računa, kako ne bi došlo do bilo kakve zlouporabe. Mislimo da je takav način jedini ispravan i kako je uz suglasnost same obitelji za otvaranje računa postignuta transparentnost koja je u ovakvim slučajevima najvažnija – poruka je iz Općine Cestica.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!